Hirmagazin.eu
Főoldal » Törcsi Péter szerint az elhallgatás vezetett a szilveszteri erőszakos cselekményekig
Külföld

Törcsi Péter szerint az elhallgatás vezetett a szilveszteri erőszakos cselekményekig

forrás: Kossuth Rádió/180 perc

Azzal, hogy mind a hatóságok, mind a média megpróbálta eltusolni a németországi erőszakhullámot, alapvető jogokat sértettek – állítja Törcsi Péter.

 Törcsi Péter szerint az elhallgatás vezetett a szilveszteri erőszakos cselekményekig

Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója szerint a közelmúltban jellemzően nem lehetett bizonyos társadalmi kérdésekről beszélni. Ez az őszintétlenség vezetett el a kölni eseményekig – állította a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában. Megjegyezte, hogy azáltal, hogy a tagországok lakosait nem tájékoztatták az őket érintő kérdésekről, alapvető jogokat sértettek. A különböző médiák is elhallgattak bizonyos társadalmi eseményeket – tette hozzá.

A kölni üggyel kapcsolatban elmondta, hogy bár szerinte lenne rá lehetőség a jog szerint Németországban, hogy a hatóságok kivizsgálják milyen jogsértések történtek az elhallgatás miatt, mégsem teszik ezt.

A korábban Brüsszel által indított eljárások valamelyik adott ország ellen általában valamelyik politikai erő kezdeményezésére történtek, ilyen most például Lengyelország esete – mondta Törcsi Péter. Az erőszakos cselekmények kapcsán azonban nem várható ilyen kezdeményezés – jegyezte meg. A német állampolgárok érhetik csupán azt el, hogy ne forduljon elő többet ilyen őszintétlenség – magyarázta. Ennek talán az első lépése, hogy a közösségi médiákban az áldozatok felemelték a hangjukat az események után.

Az esetet követően a kutatási igazgató szerint lassú változás látható a német hozzáállásban, más a megközelítése a migráns-helyzetnek.

A nemrégiben megjelent, a migránsokkal kapcsolatban pozitív hangvételű újságcikkek mögöttes motivációira hívta fel a műsorban a figyelmet. Ez csupán egy eszköz azok kezében, akik a befogadás politikáját vallják. A tények azonban nem ezt mutatják – mondta. A kölni erőszakos cselekmények hátterében egyértelműen bevándorlók álltak – fűzte hozzá.

Hasonló hírek

A Fehér Háznak először van nyíltan transznemű alkalmazottja

info

Fordulat: lelőtték a strasbourgi merénylőt

Géza

Anonim bankkártyák migránsoknak: Szervezett politikai akció zajlik

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------