Hirmagazin.eu
Főoldal » Tömegesen csökkenthetik a béreket a magyar futballcsapatoknál is
Sporthirek

Tömegesen csökkenthetik a béreket a magyar futballcsapatoknál is

A kialakuló válság miatt fizetéscsökkentésről egyeztetnek a magyar labdarúgóklubok a játékosokkal és az egyesületek munkatársaival.

A nyugat-európai bajnokságokhoz hasonlóan a magyar labdarúgókluboknál is elkezdődtek azok a tárgyalások, amelyek eredményeként az egyesületek működése érdekében bércsökkentésről állapodhatnak meg a játékosok és a vezetők – mondta Horváth Gábor, a Hivatásos Labdarúgók Szervezetének főtitkára.

“A profi játékosok tisztában vannak azzal, hogy milyen nehéz helyzetbe kerülhetnek a klubok, ezért most nem meglepő, ha egy vezető a játékosát fizetéscsökkentési javaslattal keresi meg a napokban” – mondta az InfoRádióban a főtitkár, de hozzátette, vannak olyan honi csapatok, ahol már ezt megelőzően történtek felajánlások.

“Nem kell a homokba dugni a fejünket, minden klubnál várhatók hasonló tárgyalások. Ezekre próbáljuk a játékosokat felkészíteni, mert tudjuk, mindenkinek részt kell vállalnia a megoldásból. A különbség abban lehet, hogy mekkora mértékű az elvonás. Azt szeretnénk, ha nem egy diktátum lenne, hanem megállapodás, amely mindkét fél számára elfogadható” – mondta Horváth Gábor.

Az elmúlt napokban több NB I-es és NB II-es klub vezetése már jelezte, hogy változnak a labdarúgók fizetései. Az élvonalbeli egyesületek közül a Diósgyőr 30 százalékos csökkentésről számolt be, miután megállapodott a játékosokkal és a szakmai stábbal. Sántha Gergely, a klub elnöke az egyesület honlapján közölte, az a céljuk, hogy a lehetőségekhez mérten megtartsák sportolóikat és dolgozóikat. Hozzátette: a döntések egyetlen célja a klub működésének megfelelő színvonalon történő fenntartása, annak érdekében, hogy a járvány vége után hasonló struktúrában tudjon a DVTK tovább működni, mint a koronavírus megjelenése előtt.

Az Nemzeti Sport értesülései szerint a Debrecennél és a Zalaegerszegnél is folynak már az egyeztetések.

Az NB II-ben listavezető MTK labdarúgócsapata húszszázalékos bércsökkentésről egyezett meg a játékosokkal – mondta az InfoRádiónak a kék-fehér együttes sportigazgatója. Polyák Balázs kiemelte, hogy ebben a bizonytalan időszakban is igyekeznek biztosítani a klub működését.

A klubvezető szerint jelen állás szerint a kluboknak egy hosszú, elnyúló válságkezelésre kell felkészülniük, így az MTK Budapest vezetősége ebben a bizonytalan gazdasági helyzetben felelős és szükségszerű lépéseket tett, így a játékosok és a szakmai stáb tagjai június harmincadikáig csökkentett bért kapnak. Polyák Balázs hangsúlyozta, nem diktátum alapján született döntés, a játékosok véleményét is meghallgatták.

 

Nyitókép: Koszticsák Szilárd
Forrás: Infostart / Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Törölte a versenyeket a Magyar Vízilabda Szövetség

Géza

Micsoda lenyúlás, horror áron nézheted a magyar válogatottat

Mazsi

Berki nem indul a szombathelyi Grand Prix-n

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------