Image default
Egészség - betegség

Tombol az influenza: rejtélyes kórral együtt támad

Az egész or­szág­ban tom­bol az influ­en­za­jár­vány, hét­ről-hétre dup­lá­zó­dik a be­te­gek száma. Még nem lé­le­gez­he­tünk fel, a jár­vány foly­ta­tó­dik és a be­te­gek száma to­vábbra is nö­ve­kedni fog.

Szélsebesen terjed az influenza: a múlt héten újra megduplázódott a betegek száma, ez immár a harmadik ilyen hét. Az országban 68 900 beteg fordult influenzás tünetekkel orvoshoz az előző heti 31 600 után. Ami különösen ijesztő, hogy szokatlanul sok a beteg gyerek: az összes beteg csaknem fele 15 év alatti, ráadásul a kicsik körében a betegek aránya a háromszorosa a többi korosztálynak. Az Országos Epidemiológiai Központ főorvosa, Molnár Zsuzsanna szerint a járvány folytatódik, a következő hetekben még több lesz a beteg.

A szmog segíti a kór terjedését: sajnos nehezíti a betegek helyzetét a rossz levegő, ráadásul egy rejtélyes vírus is támad.

Az idén talán még súlyosabb lesz a járvány, mint két éve. De már 2015-ben is megugrottak a halálozások egész Európában, így Magyarországon is, amit a szakértők az influenzajárványnak tulajdonítanak. Ijesztő adat, hogy két éve csaknem 6 ezerrel többen haltak meg az első négy hónapban Magyarországon, mint általában január és április között. Abban az évben több mint félmillió embert döntött ágynak az influenza. Februárban, a járvány tetőzésekor volt kiugróan sok haláleset, elsősorban a 80 év feletti nők körében. 2015 volt az első év 1993 óta, amikor csökkent a magyarok várható élettartama.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Fogszabályozásról röviden..

Géza

Egy pohár vörösbor pont olyan jó a testnek, mint egy óra sport

Mazsi

TÖBB MINT 45.000 BETEG ÁLLÍTJA, HOGY EZZEL AZ ITALLAL GYÓGYULT KI A RÁKBÓL (RECEPT)

Mazsi