Hirmagazin.eu
Főoldal » Tokió 2020: gigászi halak veszélyeztetik az evezősöket
Sporthirek

Tokió 2020: gigászi halak veszélyeztetik az evezősöket

Kopasz Bálint a Graboplast Győri Vízisport 22 éves világbajnok kajakosa a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt, az olimpiai helyszínen felmerülő kisebb problémáról, illetve felkészülésről.

A fiatal evezős, a Tokiói előolimpián is győzni tudott 1000 méteres távon még szeptemberben, az itt szerzett tapasztalatairól is mesélt, kicsit előretekintve az olimpiára is.

A hotel ahol az elő-versenyen is lakott a csapat, a jövő évi olimpia idején is a magyar delegáció szállása lesz előreláthatólag, így volt lehetőség felmérni mire számíthatnak majd a sportolók. Bálint szerint a hotel teljesen rendben van, és az étkezéssel sem lesz gondjuk. Kiemeli, nagy előny, hogy a szállás nagyon közel van a pályához, így a fárasztó utazást is megspórolják majd. A versenykörülményekre kitérve is szinte csak dicsér:

A pálya még elég kezdetleges állapotban van, a víz minősége nem rossz, nem volt nagyon hullámos sem, várhatóan ezen hullámtörőkkel még tovább tudnak javítani.

Problémaként egy igen furcsa dolgot tud csak kiemelni a fiatal kajakos:

…elég nagy méretű halak ugrálnak ki a vízből, akár másfél méteres magasba is, ami rendkívül veszélyes, mert megcsaphatják a versenyzők tüdejét, szívét.

A halproblémát jelezték a szervezők felé így remélhetőleg az olimpiáig találnak erre megoldást.

Az olimpiai felkészüléssel kapcsolatban azt mondja, hogy szeretne minél több világkupa-versenyen részt venni az ötkarikás játékokig, ezzel is versenytapasztalatot gyűjteni, és haladni tovább a fejlődés útján.

Bálint jelenleg Sevillában készül, ami szerinte tökéletesen megfelelő helyszín a munkához.

Jó a konditerem, és futni is tudok a narancsfák alatt. Reményeim szerint a következő napokban már erősebb utazótempóban tudok résztávos edzéseket végezni. – mondja.

A győri sportoló rendkívül figyel az utánpótlásra is, akikkel megosztja tapasztalatait, és igyekszik lelkesíteni, az esetleges jövőbeli világ vagy akár olimpiai bajnokokat.

blikk

Hasonló hírek

Egyetlen ütéssel elintézték a 120 kilós MMA-bunyóst – videó

Géza

Temerin lovasa nyerte a 12. Nemzeti Vágtát – videó

Géza

Férfi kézilabda EHF Kupa – Ismét Berlinben lesz a négyes döntő

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------