Image default
Sporthirek

Tokió 2020: gigászi halak veszélyeztetik az evezősöket

Kopasz Bálint a Graboplast Győri Vízisport 22 éves világbajnok kajakosa a Nemzeti Sportnak adott interjújában beszélt, az olimpiai helyszínen felmerülő kisebb problémáról, illetve felkészülésről.

A fiatal evezős, a Tokiói előolimpián is győzni tudott 1000 méteres távon még szeptemberben, az itt szerzett tapasztalatairól is mesélt, kicsit előretekintve az olimpiára is.

A hotel ahol az elő-versenyen is lakott a csapat, a jövő évi olimpia idején is a magyar delegáció szállása lesz előreláthatólag, így volt lehetőség felmérni mire számíthatnak majd a sportolók. Bálint szerint a hotel teljesen rendben van, és az étkezéssel sem lesz gondjuk. Kiemeli, nagy előny, hogy a szállás nagyon közel van a pályához, így a fárasztó utazást is megspórolják majd. A versenykörülményekre kitérve is szinte csak dicsér:

A pálya még elég kezdetleges állapotban van, a víz minősége nem rossz, nem volt nagyon hullámos sem, várhatóan ezen hullámtörőkkel még tovább tudnak javítani.

Problémaként egy igen furcsa dolgot tud csak kiemelni a fiatal kajakos:

…elég nagy méretű halak ugrálnak ki a vízből, akár másfél méteres magasba is, ami rendkívül veszélyes, mert megcsaphatják a versenyzők tüdejét, szívét.

A halproblémát jelezték a szervezők felé így remélhetőleg az olimpiáig találnak erre megoldást.

Az olimpiai felkészüléssel kapcsolatban azt mondja, hogy szeretne minél több világkupa-versenyen részt venni az ötkarikás játékokig, ezzel is versenytapasztalatot gyűjteni, és haladni tovább a fejlődés útján.

Bálint jelenleg Sevillában készül, ami szerinte tökéletesen megfelelő helyszín a munkához.

Jó a konditerem, és futni is tudok a narancsfák alatt. Reményeim szerint a következő napokban már erősebb utazótempóban tudok résztávos edzéseket végezni. – mondja.

A győri sportoló rendkívül figyel az utánpótlásra is, akikkel megosztja tapasztalatait, és igyekszik lelkesíteni, az esetleges jövőbeli világ vagy akár olimpiai bajnokokat.

blikk

Hasonló hírek

Hivatalos totónyeremények

info

Élő tv-sportközvetítések – Péntek, szombat és vasárnap

Edit

Elismerő szavak, Federer dicséri Fucsovicsot

Mazsi