Image default
Külföld

Togói csempészhajót fogott az olasz rendőrség

A hajón mintegy 100 tonnányi olajat és 11 tonna csempészet cigarettát találtak. A 25 éves indonéz kapitányt őrizetbe vették.

Száz tonna csempészett gázolajat kobozott el az olasz rendőrség egy Líbiából érkező hajóról, a hajó kapitányát csempészet és pénzmosás vádjával őrizetbe vették. A togói zászló alatt haladó hajó több rejtett tartályban szállította a gázolajat, továbbá 11 tonna csempészett cigarettát.

A hajón 31 ezer euró készpénzt is találtak, amely gyaníthatóan az illegális üzemanyag-kereskedelemből származik. A hajó kapitányát, egy 25 éves indonéz állampolgárt őrizetbe vették. A legénység négy másik tagját elengedték.

A hajót október 26-án állították meg a szicíliai vizeken, és a siracusai ügyészek azóta is nyomoznak, hogy pontosan honnan szállították a gázolajat, és kinek szándékoztak eladni.  A múlt hónapban az olasz rendőrség hat embert vett őrizetbe, közöttük egy valószínűsített bandatagot, és elfogatóparancsot adott ki három másik személy ellen egy líbiai kőolajcsempész-szervezet működtetésének vádjával, amely legalább 30 millió euró értékű gázolajat értékesített olaszországi és más európai benzinkutakon.

Az illegális olajkereskedelem a fő bevételi forrás a polgárháború sújtotta észak-afrikai országban.

Forrás: MTI

Képek: euronews, 444, nyugat

Hasonló hírek

A múlt héten, a Szövetségi Rendőrség irattárában “kukáztuk” ezt az aktát. Tekintettel arra, hogy titoktartási nyilatkozatot írattak alá velünk, helyszínek és nevek nélkül, csak az ügy lényegét írjuk le! Oszd meg!

Géza

Saját barátját ölte meg a drogoktól hallucinálva a milliomos csemete

Mazsi

Az embercsempészekkel érkező menekültek visszaküldését szorgalmazza az osztrák kancellár

Edit