Image default
Külföld

Togói csempészhajót fogott az olasz rendőrség

A hajón mintegy 100 tonnányi olajat és 11 tonna csempészet cigarettát találtak. A 25 éves indonéz kapitányt őrizetbe vették.

Száz tonna csempészett gázolajat kobozott el az olasz rendőrség egy Líbiából érkező hajóról, a hajó kapitányát csempészet és pénzmosás vádjával őrizetbe vették. A togói zászló alatt haladó hajó több rejtett tartályban szállította a gázolajat, továbbá 11 tonna csempészett cigarettát.

A hajón 31 ezer euró készpénzt is találtak, amely gyaníthatóan az illegális üzemanyag-kereskedelemből származik. A hajó kapitányát, egy 25 éves indonéz állampolgárt őrizetbe vették. A legénység négy másik tagját elengedték.

A hajót október 26-án állították meg a szicíliai vizeken, és a siracusai ügyészek azóta is nyomoznak, hogy pontosan honnan szállították a gázolajat, és kinek szándékoztak eladni.  A múlt hónapban az olasz rendőrség hat embert vett őrizetbe, közöttük egy valószínűsített bandatagot, és elfogatóparancsot adott ki három másik személy ellen egy líbiai kőolajcsempész-szervezet működtetésének vádjával, amely legalább 30 millió euró értékű gázolajat értékesített olaszországi és más európai benzinkutakon.

Az illegális olajkereskedelem a fő bevételi forrás a polgárháború sújtotta észak-afrikai országban.

Forrás: MTI

Képek: euronews, 444, nyugat

Hasonló hírek

Illegális bevándorlás – A németek többsége szerint hazájuk elbírja a menekülthullám terhét

Edit

Halálos fenyegetés: vérbe borítja a karácsonyt az Iszlám Állam

Mazsi

A rendőrség is elismerte, fiatal migránsok terrorizálják Augsburg lakóit

Mazsi