Hirmagazin.eu
Főoldal » Többszörösére nőtt a mobilinternet-forgalom a Telenor európai piacán
Tudástár - minden érdekesség

Többszörösére nőtt a mobilinternet-forgalom a Telenor európai piacán

hirmagazin_2015-09-06_071145
MTI 2015. szeptember 6.

Többszörösére nőtt az európai mobilinternet-forgalom a Telenor csoport adatai szerint, kiugróan magas volt a növekedés a cég a skandináviai és kelet-közép-európai piacain.

 A csoport közölte, a cég az összes európai piacán három számjegyű növekedést tapasztalt a külföldre utazók mobilinternetes adatforgalmában, és kisebb mértékben ugyan, de a beszédhívások forgalma is emelkedett. Kiemelték: a norvég Telenor idén júliusban 103, a svéd leányvállalat 300, a dán 120, a bolgár pedig június-júliusban 240 százalékos növekedést regisztrált mobilinternet forgalmában a tavalyi év azonos időszakához képest.
A bővülés a Telenor szerint annak köszönhető, hogy a cég az európai piacokon olcsóbbá és egyszerűbbé tette a külföldi mobilhasználatot és figyelembe vette azt, hogy az ügyfelek többsége már utazás közben is el akarja érni az internetet.
A Telenor Magyarország az MTI kérdésére válaszolva elmondta, hogy a magyar ügyfelek külföldön idén augusztusban 4 terabyte-tal több adatot forgalmaztak az előző év azonos időszakához képest. A magyar ügyfelek külföldön több mint háromszoros növekedést produkáltak az előző év azonos időszakához képest, míg a külföldön adatot használó Telenor ügyfelek száma idén júniusban 25, júliusban 34, augusztusban 38 ezerrel – több mint 60 százalékkal – nőtt. Ennek hátterében részben az áll, hogy az ügyfelek a nyári szezonban kiemelkedő számban vették igénybe a nagy adatmennyiséget tartalmazó hetijegyeket, a cég több mint 15 ezer 1 vagy 2 gigabyte-os adatjegyet adott el.
A hálózati statisztikák alapján a Telenor skandináviai ügyfeleinek többsége a Baltikum országai mellett Spanyolországban és Németországban használja a legtöbbet mobiltelefonját.
A távközlési cég adatai szerint a szerbiai és montenegrói leányvállalatánál tavaly óta több mint duplájára nőtt a roamingolók mobilinternetes forgalma. A hálózati statisztikák alapján a szerb ügyfelek többsége Montenegróban, Boszniában és Görögországban, a Telenor Montenegro ügyfeleinek többsége pedig Szerbiában, Boszniában és Horvátországban használja a mobilját.

Kép: Google, illusztráció;
Korrektúra: www.hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Mi a megváltás, más szóval újjászületés és miért van rá szükség?

Edit

10 szellemes élmény bizarr következményekkel I.

Edit

Elképesztő tudományos felfedezés: Rákellenes tojást tojnak a tyúkok

Mazsi
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------