Image default
Külföld

Többeket halálra ítéltek Marokkóban két skandináv turista meggyilkolása miatt

Halálra ítélt három embert egy marokkói bíróság csütörtökön, egy emberre pedig életfogytiglani börtönbüntetést szabott ki két skandináv turista meggyilkolása miatt.

Az eset tavaly decemberben történt a marokkói Atlasz-hegységben.

Helyi sajtójelentések szerint az elkövetők – 25-30 év közötti marokkói férfiak – a terrorizmussal kapcsolatos ügyeket tárgyaló különbíróság elé kerültek. A marokkói hatóságok terrorcselekményként kezelik azt a kettős gyilkosságot, amelynek egy dán és egy norvég nő esett áldozatul 2019 decemberében Marokkóban.

A gyilkossági ügyben összesen 24 gyanúsított állt bíróság elészándékos emberölés, illegális fegyvertartás, illetve terrorcsoport létrehozása vádjával. A négy férfi – az ügy fő vádlottjai – néhány nappal a brutális kettős gyilkosság előtt fogadott hűséget videón az Iszlám Állam terrorszervezetnek.

Szalé városban ülésező bíróság halálra ítélt három elkövetőt.

Egy elkövetőre pedig életfogytiglani börtönbüntetést szabtak ki, az ügy negyedik fő vádlottját, és a többi gyanúsítottat 5-től 30 évig terjedő szabadságvesztésre ítélték.

Marokkóban ritkán fordulnak elő külföldiek elleni támadások, az észak-afrikai országban óriási közfelháborodást keltett a kettős gyilkosság. A dán és a norvég nő holttestére az ország középső részén, azImlíl nevű falutól mintegy 10 kilométerre bukkantak rá turisták, akik értesítették a rendőrséget. Imlíl a helyi idegenforgalom egyik központja; sok turista indul innen, hogy meghódítsák a Túbkál csúcsát, amely az Atlasz legmagasabb pontja.

két hátizsákos turista sátorban töltötte az éjszakát a túbkáli nemzeti park közelében. Rendőrségi jelentések szerint az elkövetők éjszaka támadtak rájuk, a hálózsákban fekvő nőket nyakon szúrták, majd le is fejezték őket. Brutális támadásukról a tettesek videófelvételt is készítettek, melyet később az interneten is közzétettek.

Hasonló hírek

Meggyászolták a háborús hőst, pedig meg sem halt

info

Felfüggesztették a működését, összes járatát törölte a román vasúttársaság

info

A belga lobogó színei New Yorkban

info