Image default
Kirándulás, utazás itthon

Több turistaút veszélyessé vált a keddi esőzések miatt

Forrás: MTI

Több turistaút csúszós, nehezen vagy egyáltalán nem járható, bizonyos kirándulóhelyeket meglátogatni pedig veszélyes lehet a keddi esőzések miatt – tájékoztatta a Pilisi Parkerdő Zrt. csütörtökön az MTI-t.

Több turistaút veszélyessé vált a keddi esőzések miatt

Közleményükben emlékeztettek: kedden egyhavi csapadék zúdult az országra. Arra kérik a túrázókat, természetjárókat, hogy a következő napokban kerüljenek bizonyos kirándulóhelyeket.

A Rám-szakadékban a heves esőzés miatt nem javasolt túrázni. Az utak mindenhol sárosak és latyakosak. A Holdvilág-árok látogatását egyáltalán nem ajánlják.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a Spartacus-ösvény látogatása sem biztonságos, a meredekebb oldal a sok csapadék miatt rendkívül csúszós. A piros és kék turistaútvonalakat kidőlt fák és megemelkedett vízszint miatt kell kerülni, míg a kék kereszt útvonalon letört ágak, kidőlt fák és kőgörgetegek akadályozhatják a haladást.

Közölték továbbá, hogy nem járható a Héregről Tardosra vezető Bányahegyi gyalogút. A többi út szintén saras, nehezen járható. A Budakeszi Erdészet területén az utak feláztak, mindenütt sárosak. Nem javasolják a túrázást, mert helyenként kidőlt fák is nehezítik a továbbjutást.

 

 

Hasonló hírek

5 csodálatos hely Magyarországon, ahová tavasszal el kell menned

Mazsi

Őrület! Elállt a lélegzetünk is, pedig ez csak Magyarország! Tengeri menőség a Duna mellett! Oszd meg!

Géza

Ahol a legnagyobb hazai állatpark és az egyik legszuperebb élményfürdő egymás mellett van

Edit