Hirmagazin.eu
Főoldal » Több tucat delfin pusztult el egy dél-indiai tengerparton
Természetvédelem, élőlények védelme

Több tucat delfin pusztult el egy dél-indiai tengerparton

A hatóságok szerint mintegy 50 rövidszárnyú gömbölyűfejű delfinből álló csapat kezdett el partra sodródni hétfő délután, egy 15 kilométeres partszakaszon az indiai Tirucsendur közelében. A helyi média viszont 100-ra tette a partra vetődött állatok számát.

Több tucat delfin pusztult el egy dél-indiai tengerparton

Életükért küzdő egyedek is voltak közöttük, amelyeket a halászok bevonásával igyekeztek megmenteni. A halászok akkor értesítették a hatóságokat, amikor az átlagosan 4,5 méteres emlősök tömegesen kezdték megközelíteni a szárazföldet. Egész éjszaka az állatok mellett maradtak, hogy vizesen tartsák őket, nélkülük valószínűleg több egyed pusztult volna el.

A Guardian információi szerint legalább 36 emlőst sikerült megmenteni és visszavonszolni a vízbe, de zavartnak tűntek, néhány ismét a part felé fordult. A szakértők szerint a rövidszárnyú gömbölyűfejű delfinek csoportokban úsznak, a vezér hiánya összezavarja őket. A The Times of India összesítése szerint az országban 1852-ben dokumentálták először eme delfinfaj tömeges partra vetődését, míg a legtöbb egyed 1973-ban ért partot, akkor 147 példány feneklett meg.

Globálisan évente több mint 2000 cetféle kerül partra. Indiában 1800 és 2015 között az 1500-at is meghaladta számuk.

Egy partra vetődött rövidszárnyú gömbölyűfejű-delfin a dél-indiai Tamil Nadu államban fekvő Manapad tengerpartján (MTI/AP/Senthil Arumugam)

Forrás: greenfo

 

Hasonló hírek

100 év az erdők égési sebeinek gyógyulása

info

Védett madarak fészkei pusztultak el a szabolcsi nádastűzben

info

Csúcsához ért a tiszavirágzás Szegednél

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------