Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Több tízezer doboz csempész cigarettát foglalt le a NAV

Több mint 70 ezer doboz cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Komárom-Esztergom megyében két bérelt kisteherautóból.

A csempészáru értéke eléri a 105 millió forintot – tájékoztatott a NAV

Azt írták: az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei a Duna-parton ellenőriztek egy lengyel rendszámú bérelt kisteherautót, amelynek rakteréből mintegy 37 ezer doboz zárjegy nélküli cigaretta került elő.

A rendőrség átadta az ügyet a NAV nyomozóinak, akik a csempészett cigarettát lefoglalták. A gépkocsit használó ukrán nő ellen orgazdaság miatt indult eljárás, az Esztergomi Járásbíróság elrendelte letartóztatását, tettéért akár 8 év szabadságvesztést is kaphat.

Ezzel egy időben a NAV pénzügyőrei is ellenőriztek egy az esztergomi városi fürdő parkolójában őrizetlenül hagyott, ugyancsak lengyel rendszámú, bérelt kisteherautót, amelyben a nyomozók újabb 35 ezer doboz adózatlan cigarettát találtak.

Ennek a gépkocsinak a sofőrje nem került elő, így a NAV és a rendőrség bűnügyi technikusai ujjnyomokat kerestek, szagmintát és DNS-mintákat rögzítettek. A nyomozás folytatódik – olvasható a közleményben.

A csempészett cigarettát megsemmisítik (Kép illusztráció.).

A címlapfotó illusztráció.

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Halott csecsemőt találtak Magyarmecskén

Géza

Kerekesszékes embert gázoltak a VIII. kerületben

info

Magyarország: Rács mögé kerül a droggal kereskedő rendőr

Géza