Hirmagazin.eu
Főoldal » Több szunnita állam is megszakította kapcsolatait Iránnal
Külföld

Több szunnita állam is megszakította kapcsolatait Iránnal

Felzúdulást váltott ki a Közel-Keleten, hogy Szaúd-Arábia szombaton kivégezte Nimr al-Nimr síita főpapot. Bagdadban több ezren demonstráltak.

Több szunnita állam is megszakította kapcsolatait Iránnal

Szaúd-Arábia, Szudán és Bahrein is megszakította a kapcsolatait Teheránnal, miután tüntetők szaúd-arábiai diplomáciai épületeket támadtak meg az iráni fővárosban.

– Ez a kivégzés az emberi értékek és jogok lefejezése. Az Irakban és világszerte tüntető fiatalok az emberi jogok sárbatiprása ellen tüntetnek, se kevesebbért, se többért – mondja ez a bagdadi férfi.

Az iráni külügyminisztérium szerint Szaúd-Arábia a felelős a régió konfliktusaiért.

– Sajnos a szaúd-arábiai kormány abban látja létezése értelmét és érdekei kifejezését, hogy összecsapásokat teremt, és feszültséget gerjeszt a régióban.

Bahrein hétfőn jelentette be, hogy megszakítja diplomáciai kapcsolatait Iránnal. A szunnita királyság rendszeresen azzal vádolja Iránt, hogy a perzsa állam támogatja a négy éve belpolitikai viszályt okozó, több politikai szabadságot követelő bahreini síitákat.

A szombaton kivégzett síita főpap családja vasárnap három napon át tartó gyászba kezdett a férfi szülőfalujában, Szaúd-Arábia keleti részén. Ebben a régióban él a szunnita ország síita kisebbségének jelentős része. A főpapot egy családja számára is ismeretlen helyszínen temették el, amely további feszültségekhez vezethet a síiták és szunniták között.

 

Forrás: euronews

Hasonló hírek

Kína külföldi szakértőket fogad, hogy jobban meg lehessen érteni, miként terjed emberről emberre a ragály – közben Németországban és Franciaországban nőtt a megbetegedések száma

Géza

Robbanás volt Isztambul központjában + VIDEÓ

Edit

Légikatasztrófa: lezuhant egy utasszállító, gyerekek is vannak az áldozatok között

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------