Főoldal > Hírek > Főhírek > Külföld > Több szézan haltak meg a Viktória-tavon elsüllyedt kompban
mawdoo3.com

Több szézan haltak meg a Viktória-tavon elsüllyedt kompban

Hirdetés

A tanzániai haditengerészet búvárai élve mentették ki szombaton a gépészt a Viktória-tavon a két nappal korábban elsüllyedt kompból.

mawdoo3.com

Közben 218-ra nőtt a halálos áldozatok hivatalos száma, és könnyen elképzelhető, hogy soha nem lehet majd megtudni, valójában hányan haltak meg a katasztrófában.

Becslések szerint a komp több mint 300 embert szállított Ukerewe és Ukara szigetek között, miközben hivatalosan 101 személyes volt. Tíz méterre sem volt a céltól, az ukarai kikötőtől, amikor felborult és elsüllyedt, feltehetőleg egy hirtelen és rossz kormánymozdulat miatt, amelyet egy tapasztalatlan kormányos tett, mert a kapitány felelőtlenül rá bízta a feladatot. A kapitány őrizetben van.

Szombaton este már több tucatnyi koporsó sorakozott a az ukarai parton, és vasárnap elkezdődik az áldozatok temetése. Legalább 40 utast mentettek ki a süllyedő kompról. John Magufuli tanzániai elnök négynapos gyászt rendelt el az országban.

A Viktória-tavon gyakoriak a balesetek, és legtöbbször a túlterhelt kompokat érik. A legsúlyosabb 1996-ban történt, amikor több mint 800 ember veszett oda egy komphajóról.

Forrás: MTI

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: