Hirmagazin.eu
Főoldal » Több százezren vonultak az utcára Londonban egy újabb Brexit-népszavazásért
Külföld

Több százezren vonultak az utcára Londonban egy újabb Brexit-népszavazásért

Több százezer ember tüntet London utcáin azért, hogy szülessen megállapodás az EU-ból történő kilépés ügyében. Közben már négymillióan írták alá a petíciót, ami követeli a Brexit azonnali leállítását és új népszavazás kiírását.

A “Put it to the People” (durva fordításban: “Adjuk az emberek kezébe a döntést!”) címmel meghirdetett tüntetésen London polgármestere, Sadiq Khan egyike azoknak, akik a demonstráció nevét hirdető transzparenst viszik az első sorban.

Eközben újraéledt a brit Parlament honlapján a Brexit visszavonásáért indított petíció, amit jelenleg 4.3 millió fő írta alá, ennek ellenére Theresa May és a legnagyobb ellenzéki erő, a Munkáspárt is rendre elveti az új népszavazás kiírását célzó kezdeményezéseket. A brit törvények alapján a parlamentben tárgyalási időt kell biztosítani minden olyan közérdekű petíciónak, amelyet legalább 100 ezer brit állampolgár hitelesen aláír.
Több százezren vonultak az utcára Londonban egy újabb Brexit-népszavazásért 1
Több százezren tüntetnek London utcáin / Fotó: MTI AP Kirsty Wigglesworth

BBC által megkérdezett tüntetők azért mentek ki az utcára, mert így kívánták kifejezni haragjukat a xenofób, rasszista, szélsőségesen nacionalista retorika ellen, illetve támogatásukat az EU-ban maradás mellett. Volt olyan megkérdezett, aki aggodalmát fejezte ki gyerekei, unokái jövője miatt: szerinte a szigetországban olyan mértékű szabadságot tapasztaltak az elmúlt években, amire eddig nem volt példa, és attól tart, gyermekeinek, unokáinak nem lesz annyi lehetősége, miután kiléptek az Unióból.

Az MTI beszámolója szerint a demonstrációt a People’s Vote hirdette meg, résztvevőinek száma pedig meghaladja a félmilliót.

Három év állt a britek rendelkezésére, hogy előkészítsék a kilépést – most három hét alatt próbálnak egyezségre jutni a feltételekről. Amennyiben Theresa May javaslatát elfogadják a parlamenti képviselők, az Egyesült Királyság május 22-én léphet ki az EU-ból. Ha nem fogadják el, és alternatív tervvel sem sikerül előállniuk, április 12-én megegyezés nélkül szakít az Unió és a szigetország.

Forrás: Blikk.hu

Hasonló hírek

Megmenekült a Notre-Dame-i 18. század elején készült óriási méretű szőnyeg

Géza

Családi dráma: barátja miatt akart végezni lányával a begőzölt apa

Mazsi

Sikertelen kormányalakítás Svédországban

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------