Főoldal » Több százezer kagyló főtt meg élve az új-zélandi hőhullámban
Külföld

Több százezer kagyló főtt meg élve az új-zélandi hőhullámban

Új-Zéland Északi-szigetének partjai mentén kagylók százezrei pusztultak el a példátlan hőség miatt, de a szakértők szerint a jelenség csak még inkább tömegessé fog válni, ahogy a jövőben felgyorsul a klímaváltozás.

A forróság kagylókra gyakorolt hatását tovább súlyosbította, hogy dél tájban különösen alacsony volt az apály, így nem sok esélyük volt a hőséggel szemben.

Az Aucklandi Egyetem tengerbiológusa szerint először a tengeri élővilág fogja megsínyleni az éghajlatváltozást, különösen az érzékeny puhatestűek.

GYAKORLATILAG SEMMIT SEM TEHETÜNK A MEGÓVÁSUKRA, AZ ÁRNYÉKOLÁS VAGY AZ EGYENKÉNTI MENTÉS NEM REÁLIS.

A környéken aszály pusztít, sok helyütt már legalább 40 napja nem esett semmi eső, ez az ikonikus kiviket is tizedeli. A melegedő vízben egyre kritikusabb helyzetbe kerülő kagylókat már egy évtizede vizsgálják, az utóbbi időben azonban felgyorsult a közösségeik pusztulása. A kutatók csak a fejleményeket tudják regisztrálni, nincsenek eszközeik a folyamatok megállítására.

A lakosok szívfacsaró látványról és orrfacsaró szagról számoltak be. A Guardian által idézett Brandon Ferguson szerint az egyik öbölben 500 ezer döglött kagylót látott, gyakorlatilag mindenhol puhatestűtetemeket sodort partra a víz.

A kormányzati hivatalok arra figyelmeztetik a helyieket, hogy ne gyűjtsék össze, és ne egyék meg a már konyhakésznek tűnő kagylókat, mert azok már javában bomlanak, és tele vannak veszélyes baktériumokkal.

index, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Juncker: Fel kellett volna lépni a Brexit-kampány hazugságai ellen

Géza

Azzal búcsúzunk mára, hogy: “Akinek igaza van, azzal az Isten, és ahol az Isten, ott az ellenségnek ereje nincsen! Jó éjt! Hirmagazin.eu

Géza

Pénzt kap a német államtól a rendőrgyilkos muszlim migráns

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------