Főoldal » Több százezer autó sebességét mérte a rendőrség a közlekedési akcióban
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Több százezer autó sebességét mérte a rendőrség a közlekedési akcióban

2015 04 17 143438

MTI 2015. április 17., péntek 14:21

A rendőrség 346 285 gépjármű sebességét ellenőrizte a csütörtökön kezdett 24 órás közlekedési akcióban, a járművek közül 4928 lépte át a megengedett sebességet – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság pénteken a honlapján.

A rendőrség a múlt héten jelentette be, hogy a lakosság segítségét kéri, hol indokolt fellépniük a gyorshajtók ellen. Az állampolgárok e-mailben elküldött javaslatai közül választották ki azokat a helyszíneket, amelyeken legfeljebb négy órán keresztül sebességméréseket végeztek.
A rendőrség felhívására 1393 levél érkezett, amelyekben 1584 helyre tettek javaslatot a lakosok. A rendőrség honlapján közzétett felhívás igen nagy látogatottságot generált, három nap alatt 290 ezren voltak kíváncsiak az ellenőrzési pontokra.
A rendőrség közölte, a sajtóban is nagy visszhangot kapott az akció, és ennek, valamint a közlekedők jogkövető magatartásának köszönhetően az elmúlt három napban Magyarország közútjain nem volt halálos közlekedési baleset.
Bejelentették: a rendőrség más közlekedési akciók szervezésekor is figyelembe akarja venni az állampolgárok észrevételeit, javaslatait.

Kép: Google, illusztráció;

Hasonló hírek

Másfél kilogramm marihuánát találtak egy újpesti lakásban

Géza

Csaló akarta megszerezni a 25 milliós nyomravezetői díjat

Mazsi

Ugrottak a forgalmik, nagy razzia volt, üzent az autósoknak a rendőrség – videó

Géza