Hirmagazin.eu
Főoldal » Több százan kísérték utolsó útjára Koós Jánost, özvegye összetörve búcsúzott
Életmód hírek

Több százan kísérték utolsó útjára Koós Jánost, özvegye összetörve búcsúzott

Budapest — Már a részvétnyilvánítás vége előtt távozott Koós János (†81) özvegye, annyira megrendítette férje temetése.

A legendás táncdalénekest, aki március elején hunyt el, ritkán látott tömeg kísérte az utolsó útjára, közel ezren rótták le kegyeletüket a Farkasréti temetőben. A gyászolók között csendben búcsúztak a művész pályatársai is: a család kérésének megfelelően egyetlen szál fehér rózsával köszönt el többek között Zalatnay Sarolta, Poór Péter és Aradszky László özvegye is, aki a szertartás előtt Szilágyi Jánossal idézte fel Koós zsenialitását. A búcsúbeszédet a színész-rendező Verebes István írta és Szerednyey Béla, a Madách Színház művésze olvasta fel: mint egy igazi baráti levél, személyes és érzelmes volt. Számos közös történetet idézett meg, kiemelve, hogy Koós biztosan nem örülne, ha szomorkodnának.

Szerednyey Béla olvasta fel a búcsúbeszédet, amelyet a régi barát, Verebes István írt / Fotó: Zsolnai Péter

– Koós Jani boldogságra termett, hogy boldogságot térítsen humorával, dalaival. „Gyorsan igyunk egy kisfröccsöt, majd utána egy nagyfröccsöt!” Szobafestő édesapjától idézte mindig e mondatot, amikor maga elé emelte a borospoharat. Számára az áldott bor is energiát adott – szólt Szerednyey szájából a búcsúbeszéd.

Aradszky László özvegye, Éva két éve temette el a férjét, most a néhai barátot búcsúztatta / Fotó: Zsolnai Péter

A búcsúzók rendületlenül kitartottak, Koós özvegye azonban a hosszas részvétnyilvánítások befejezte előtt távozott a sír mellől: Dékány Sarolta (71) megrendülve, fiába, Gergőbe kapaszkodva sétált el, láthatóan nagyon megviselték az események, nem tudta visszatartani a könnyeit. 

Kedvenc fociklubja, a Ferencváros zászlóval ékesített koszorút küldött / Fotó: Zsolnai Péter

– Sokan eljöttek Jani temetésére, de ez természetes, óriási sztár volt. Találkoztam a tömegben Lovas Róberttel is, aki Németországból utazott ide a szertartás miatt. Ő írta a Kislány a zongoránál és a Nem vagyok teljesen őrült zenéjét – mesélte a Blikknek Poór Péter (74), akit megrázott barátja elvesztése. – Megható búcsúztató volt, nagyon hiányzik majd Jani és a történetei is, nélküle már semmi sem lesz olyan, mint régen.

Nem fértek el a virágok

Bár Koós János hihetetlen népszerűségnek örvendett, talán a szertartás szervezőit is meglepte a tömeg. Ugyan igyekeztek koordinálni a kígyózó sorokat, sokaknak így sem sikerült elhelyezniük az emlékezés virágait a ravatalozó előtt elhelyezett koporsó elé.

blikk

Hasonló hírek

Figyelmeztetést adott ki a magyar Tesco, ezek a termékek veszélyesek

Mazsi

Mennek vagy maradnak a magyar katonák Irakban?

Géza

Ismered a bazsarózsát? Úgy igazán? Íme a celebvirág.

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!