Főoldal » Több száz pénteki járatát törölte sztrájk miatt a Ryanair
Belföldi hírek

Több száz pénteki járatát törölte sztrájk miatt a Ryanair

Közel kétszáz pénteki járatát törölte a Ryanair ír diszkont légitársaság a belga, holland, német, olasz, portugál és spanyol légiutaskísérők ismételt részleges munkabeszüntetése miatt: a társaság 190 európai járatát törölte a sztrájk miatt, pénteki járatainak körülbelül 8 százalékát – jelentette be a vállalat kedden.

Repjegy.hu

A kiadott közlemény szerint minden utast emailben vagy SMS-ben tájékoztattak, és elnézést kértek a mintegy 30 ezer embertől „az indokolatlan zavarok” miatt. „A Ryanair jelentős előrehaladást ért el az elmúlt hetekben a szakszervezetekkel való tárgyalásokon” – közölte a vállalat, szükségtelennek minősítve a péntekre tervezett akciót.

A 24 órás sztrájkot meghirdető szakszervezetek arról számoltak be, hogy havonta megismétlik az akciót egészen addig, amíg nem teljesítik a követeléseiket. A Ryanairnél legutóbb augusztusban volt nagyszabású, több országra kiterjedő munkabeszüntetés.

A személyzet a munkakörülményekre panaszkodik. Állításuk szerint az ivóvízért is fizetniük kell a fedélzeten, betegszabadságra pedig kizárólag akkor mehetnek, ha személyesen jelennek meg az orvosi igazolással. Emiatt a személyzet 34 pontból álló, a munkakörülményeiket javító követelést fogalmazott meg.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Államfőt választ az Országgyűlés – Áderé a magyarok többségének támogatása

Edit

Válaszolt az ÁSZ az ellenzéki vádakra

Géza

Friss hír: Balatonfüredi drogbotrány – a gimnázium igazgatója mindent cáfol

Géza