Főoldal » Több száz ember haláláért felelősek a testápolók
Külföld

Több száz ember haláláért felelősek a testápolók

Különböző gyógyászati jellegű és bőrápoló krémekről derült ki, hogy életveszélyesek lehetnek: könnyen lakástüzeket okozhatnak.

Bár önmagukban nem feltétlenül gyúlékonyak, több száz ember tűzhalála mögött a paraffinos krémek állhatnak – állítja egy veterán tűzoltó, Chris Bell. A West Yorkshire Tűzoltó és Mentőbrigád parancsnoka szerint ezek a készítmények akkor válnak időzített bombává, ha más gyúlékony anyagokkal találkozva kerülnek nyílt láng közelébe.

Bell elmondása szerint legyen szó ekcéma vagy pikkelysömör elleni krémről vagy testápolóról,ha átitatják a ruhákat, kötéseket, könnyen lángra kaphatnak – ehhez elég egy parázsló cigaretta vagy egy begyújtott gáztűzhely is.

Több százezer ember használja ezeket a szereket. Nem tudhatjuk, mennyi tűzeset hátterében állhatnak, de szerintem több százan haltak már meg emiatt

– mondta a tűzoltó.

A veszélyre azt követően hívta fel a figyelmet, hogy a BBC egyik oknyomozó riportjából kiderült: az Egyesült Királyságban forgalmazott 38, vizsgált paraffinos készítmény közül csak hétnek hívják fel a figyelmet a dobozán a gyúlékonyságra.

Bell szerint önmagában a krémekkel nincs baj, viszont a használóknak körültekintően kell eljárniuk: ha a szer átitatja a ruhájukat, kötésüket, a lehető leghamarabb cseréljék le azt, illetve tartózkodjanak az olyan helyzetektől, amiben nyílt lánggal találkozhatnának.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Megkezdődött az orosz-török közös járőrözés Északkelet-Szíriában

Géza

A Deutsche Bank 35 ezer alkalmazottat bocsát el

info

Bombafenyegetés miatt nem szállt fel egy német utasszállító

info