Hirmagazin.eu
Főoldal » Több száz dzsihadista adta meg magát a terrorszervezet utolsó szíriai zárványában
Külföld

Több száz dzsihadista adta meg magát a terrorszervezet utolsó szíriai zárványában

Az Iszlám Állam (IÁ) mintegy 240 dzsihadistája adta meg magát az Egyesült Államok vezette nemzetközi terrorellenes koalíció támogatásával bíró Szíriai Demokratikus Erők (SDF) nevű ernyőszervezetnek a terrorcsoport utolsó szíriai zárványában, Bagúz településen és környékén 0 jelentette szerdán az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű civil szervezet.

A szíriai eseményeket kiterjedt aktivistahálózattal követő OSDH igazgatója, Rámi Abder-Rahmán közölte: a dzsihadistákat átadták az amerikai katonáknak. Hozzátette: mintegy 500 civil, főként nők és gyerekek, is elhagyták a zárványt.

Több száz külföldi dzsihadista sáncolta el magát

Becslések szerint több száz külföldi dzsihadista sáncolta el magát a délkelet-szíriai Deir-ez-Zór tartományban lévő Bagúz településén és a környékbeli területeken, amelyek ellen az SDF hétvégén indított offenzívát. Előrenyomulásukat hátráltatják az Iszlám Állam ellentámadásai, a terroristák egyebek közt öngyilkos merénylőket, mesterlövészeket és rejtett csapdákat vetnek be, emellett civileket használnak elő pajzsként.

Az SDF a hétvégén indított szárazföldi offenzívát a terroristák utolsó szíriai állásának felszámolására. A harcokban eddig legalább 27 dzsihadista – köztük 8 öngyilkos robbantó – és az SDF 19 harcosa halt meg.

Az utóbbi napokban több mint ezer ember hagyta el a térséget

Musztafa Bali, az SDF szóvivője közölte: az IÁ harcosainak többsége, kifejezetten a külföldiek, Csecsenföldön és Afganisztánban szerzett harci tapasztalatokkal bírnak. Ráadásul az utolsó állásukért harcolnak, így nincs sok választásuk: megadják magukat, vagy meghalnak – tette hozzá.

Helyi aktivisták beszámolója szerint az utóbbi két napban legalább 1500 ember hagyta el a területet a harcok elől menekülve.

A dpa német hírügynökség beszámolója szerint a térségből menekülők az észak-szíriai el-Haszake tartományban lévő al-Hol menekülttáborba veszik az irányt, ahol azonban a nemzetközi segélyek hiánya miatt súlyos problémák merültek fel. A menekülttábort eredetileg 12 ezer férőhelyesre tervezték, de december óta mintegy 29 ezren érkeztek, így a tábor létszáma azóta 36 ezerre nőtt. Fadva Barúd ENSZ-tisztviselő elmondta: február 6-ig legalább 39 gyermek halt meg a útközben, vagy közvetlenül érkezésük után a menekülttáborban, főként az alultápláltsággal vagy kihűléssel kapcsolatos komplikációk miatt.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Brüsszel beperelte Romániát

info

Marihuánás sütit evett egy négyéves csíkszeredai kislány

Mazsi

2019 utolsó napjaiban lakóházba csapódott egy Fokker 100-as Kazahsztánban – videó

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------