Főoldal > Hírek > Főhírek > Belföldi hírek > Több száz bevándorló tüntetett a Keletinél – FRISSÍTVE!

Több száz bevándorló tüntetett a Keletinél – FRISSÍTVE!

Hirdetés

forrás: M1/Híradó

Az M1 Híradó tudósítása szerint néhány órára feszült helyzet alakult ki a pályaudvar alsó és felső szintjén is, de a tömeg már feloszlott. A menekültek azt szerették volna elérni, hogy engedjék őket tovább Németországba.

A migránsok angolul követelik, hogy “Engedjetek tovább Németországba.” Véleményüket kézjelekkel is kifejezik: Németország említésekor felfelé tartják ujjukat, Magyarország esetén lefelé. A tudósító elmondta: előző nap is voltak hasonló akciók, elhangzottak rigmusok, de vasárnap már az ENSZ jelenlétét is követelték.

hirmagazin_2015-08-30_124753

A tömeg azt kifogásolja, hogy ugyan megvásárolták a vonatjegyeiket Németország irányába, de a rendőrség nem engedi őket továbbmenni.  Többen kevésnek tartják a napi egyszeri étkeztetést, sokaknak nincs pénze, hogy élelmiszert vásároljon magának. A másik nagy probléma a tisztálkodás.

hirmagazin_2015-08-30_133415

Illegális bevándorlás – Migránsok Budapesten – MTI Fotó: Máthé Zoltán

Az M1 tudósítójának sikerült beszélnie a helyszínen egy régen Magyarországon élő szír állampolgárral, aki a migránsok és a rendőrök közötti tolmácsolást is segíti. Azt mondta: mindent megtesz annak érdekében, hogy lehűtse a kedélyeket, de “óriási a felháborodás”, nem értik a bevándorlók, hogy miért kell rostokolniuk a pályaudvarnál, miközben sokuk megvette vonatjegyét.

Frissítés: éhségsztrájkba kezdenek a migránsok

A migránsok minden áron be akarnak jutni a pályaudvarra, a rendőrök azonban továbbra is csak a személyi igazolvánnyal rendelkező utasokat engedik be. A bevándorlók egyre dühösebbek, már az őket támogató Migration Aid embereit is elküldték. Információink szerint éhségsztrájkba kezdtek, azt remélik, hogy ettől bejuthatnak a vonatokhoz.

A HVIM helyszíni tudósítójának képei a jelenleg is zajló migránstüntetésről:

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás:
Hirdetés
tűzvédelem
loading...