Főoldal » Több országon át menekültek a lopott fegyverekkel és ékszerekkel (Olvasd el és nézd meg!)
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Több országon át menekültek a lopott fegyverekkel és ékszerekkel (Olvasd el és nézd meg!)

A tatai rendőrök fogták el azt a két férfit, akik a gyanú szerint Németországban követtek el lakásbetörést. (2018. 01. 09., kedd, Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság)

A rendelkezésre álló adatok szerint, 2018. január 4-én 22 órát megelőző időpontban Németország területén két magyar-román kettős állampolgárságú férfi egy lakásból páncélszekrényt tulajdonított el.

A megszerzett zsákmányt az elkövetés helyének közelében, egy erdős területen felfeszítették. Abból ékszereket, valamint egy darab Winchester típusú vadászpuskát és három darab forgótáras maroklőfegyvert is elloptak.

Az elkövetők ezt követően Ausztria irányába menekültek egy német forgalmi rendszámú BMW személygépkocsival. Az osztrák hatóságok egészen az osztrák-magyar határig követték a menekülőket és értesítették a magyar társszerveket a folyamatban lévő üldözésről.

A menekülő járművel a tettesek Hegyeshalomnál az ellenőrzést kikerülve Magyarország területére hajtottak.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja a szomszédos megyék Tevékenység-irányítási Központjaival szorosan együttműködve megszervezte az autópályák és a főbb főútvonalak kihajtóinak ellenőrzését.

A keresésben részt vevő rendőrök a bűncselekményről, a jármű típusáról, színéről, a menekülés útvonaláról folyamatos tájékoztatást kaptak. Mivel információ volt arra vonatkozóan, hogy a járműben fegyverek vannak, ezért a keresésben a Terrorelhárítási Központ műveleti egységei is részt vettek.

2018. január 4-én 23 óra 5 perckor a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság járőrei az M1-es autópálya 72-es kilométerszelvényénél észlelték a nagy sebességgel közlekedő keresett BMW-t, ami Budapest irányába haladt. A jármű a 67-es kilométerszelvénynél lehajtott az autópályáról és Tata irányába közlekedett.

A személygépkocsi Mocsa irányába a 8139-es számú úton folytatta útját. A menekülőket a tatai járőrök a szolgálati gépjármű megkülönböztető fény és hangjelzéseit használva követték. Az új szolgálati gépjármű fényhídjának állj jelzését és a hangjelzést a járművezető figyelmen kívül hagyta.

A 8139-es számú út 2-es kilométerszelvényében a jármű az úttestről letért és a szántóföldre hajtott. A tatai járőrök a jármű közelében elfogták a két menekülő 38 éves férfit. Őket a rendőrök a Tatabányai Rendőrkapitányságra előállították. A helyszíni szemle során a rendőrök a járműből három darab maroklőfegyvert és ékszereket foglaltak le.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói Jánossomorján megtalálták a menekülés közben elrejtett vadászpuskát is.

A nyomozók D. Róbert és D. Zsolt magyar-román kettő állampolgárok ellen lőfegyverrel vagy lőszerrel való visszaélés bűntett elkövetése miatt indított büntetőeljárást.

Őket január 5-én gyanúsítottként kihallgatták és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására, melyet az illetékes bíróság még ezen a napon elrendelt.

A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködve az osztrák és német hatóságokkal az ügyben folytatott nyomozást szakértők bevonásával végzi.

Forrás: police.hu

Hasonló hírek

Halálos baleset történt Püspökladányban tegnap este

Géza

Kisgyereket gázolt halálra egy autós tegnap este a fővárosban

Géza

Bűnügyi sarok: legfrissebb bűnügyi-határrendészeti hírek, + országos összesítő (Olvasd el és nézd meg!)

Géza