Hirmagazin.eu
Külföld

Több mint tíz kiló robbanóanyag volt a testén

forrás: MTI

A pakisztáni biztonsági erők autókonvojának hajtott motorbiciklijén és felrobbantotta magát egy öngyilkos merénylő szombaton Beludzsisztán tartomány székhelyén, Kvettában. A merényletben tízen meghaltak és legalább negyvenen megsebesültek.

Több mint tíz kiló robbanóanyag volt a testén
Fotó: MTI/EPA/Dzsamal Tarakaj

Anvar-ul-Hakk Kakar, a beludzsisztáni kormány szóvivője azt mondta, a halálos áldozatok közül hatan a félkatonai határőrszervezet tagjai voltak. A támadásban az autókonvoj három járműve és egy, a robbantáskor mellettük elhaladó riksa is teljesen kiégett.

A hatóságok szerint a merénylő 10-15 kilogramm robbanóanyagot használt. A sebesülteket a helyi katonai és polgári kórházakba szállították, közülük néhányan válságos állapotban vannak.

Mamnún Huszain pakisztáni elnök és Navaz Sarif pakisztáni kormányfő elítélte a merényletet. A Geo TV nevű helyi televíziós csatorna úgy tudja, hogy a tálib felkelők vállalták a felelősséget a támadás elkövetéséért.

Az Afganisztánnal határos Beludzsisztán tartományban az ország biztonsági erői régóta heves harcot vívnak a pakisztáni tálibokkal és más militáns csoportokkal.

A merénylet idején Iszlámábádban az afgán békefolyamat újjáélesztésén munkálkodó “négyek” országcsoport újabb fordulót tartott, amelynek célja, hogy tárgyalóasztalhoz üljenek a tálib felkelők és a kabuli kormány képviselői.

K_EPA20160206046
A pakisztáni biztonsági szolgálat tagjai a délnyugat-pakisztáni Kvettában elkövetett pokolgépes merénylet helyszínén 2016. február 6-án. Fotó: MTI/EPA/Dzsamal Tarakaj

A januárban Pakisztánban és Afganisztánban megtartott előző két fordulót is merényletek sorozata kísérte.

 

Hasonló hírek

Nem sci-fi, hanem maga a valóság, avagy Amerika megcsinálta a lehetetlent? – videó

Edit

Szigorú biztonsági intézkedések léptek életbe az olasz kulturális és idegenforgalmi helyeken

info

Az Iszlám Államhoz akart csatlakozni egy 17 éves lány – elítélték

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------