Image default
Külföld

Több mint negyvenen haltak meg izraeli légicsapásokban a héten

Negyvenkét ember – köztük legalább 19 iráni állampolgár – vesztette életét a héten szíriai célpontokra mért izraeli légicsapásokban – adta hírül az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, brit székhelyű szervezet szombaton.

Izrael kedden és csütörtökön is támadásokat hajtott végre iráni célpontok ellen Szíriában. A csütörtöki csapásokban 27-en haltak meg, köztük legalább 11 iráni és 6 szíriai katona. Kedden Damaszkusz közelében bombázott egy hadállást az izraeli légierő: akkor 15 ember, köztük 8 iráni állampolgár vesztette életét. Az iráni áldozatok egyike a Forradalmi Gárda nevű elitalakulat tagja volt.

Több mint negyvenen haltak meg izraeli légicsapásokban a héten
Az Izraeli Védelmi Erők által közreadott videóról készített felvételen feltételezett szíriai rakétavevőt vesz célba egy izraeli harci gép egy meg nem nevezett szíriai célpont elleni izraeli légicsapás közben (MTI/EPA/Izraeli Védelmi Erők)

A zsidó állam azt követően hajtotta végre a csütörtöki légicsapásokat, hogy az iráni al-Kudsz Brigádok – a Forradalmi Gárda külföldi hadműveletekre szakosodott egysége – a megszállt Golán-fennsíkon található izraeli hadállásokra lőtt ki rakétákat Szíriából. A rakéták közül négyet elhárított az izraeli légvédelem, de a többi sem ért célt. A szíriai légvédelem többtucatnyi elhárító rakétát lőtt ki az iráni célpontokat támadó izraeli harci gépekre, de nem talált el egyet sem közülük.

Izrael lőszerraktárakat, logisztikai épületeket és hírszerzési központokat támadott, amelyeket állítólag az iráni csapatok használtak. Avigdor Liberman izraeli védelmi miniszter azt mondta, hogy országa szinte az összes iráni katonai létesítményt felszámolta Szíriában. A zsidó állam légiereje emellett szíriai légvédelmi rendszereket is bombázott, miután tűz alá vették gépeit. A szíriai katonaság arról számolt be, hogy az izraeli csapásokban egy radarállomás és egy lőszerraktár megsemmisült, és több légvédelmi üteg károsodott.

Irán Bassár el-Aszad szíriai elnököt támogatja a 2011-ben kezdődött szíriai konfliktusban. A nemzetközi közösség aggodalmát fejezte ki az iráni-izraeli összeütközés miatt, és önuralomra intette a feleket.

forrás: MTI

Hasonló hírek

A szíriai menekültek fele Németországba menne munkát keresni

Edit

Migránsokkal megrakott kamionok tartanak Magyarország felé

Mazsi

“Mindannyian kurvák vagytok és kurvaként is fogtok meghalni” – mondta a molesztáló az apa, saját lányainak

Géza