Image default
Belföldi hírek

Több mint negyven javaslatról szavaznak ma a honatyák

Fontos javaslatokról dönt, majd a klímaváltozás hatásairól tart politikai vitát szerdán az Országgyűlés.

A parlament idei záró ülésének harmadik napja délelőtt 10 óra 15 perckor, szavazásokkal kezdődik. A képviselők ekkor hozhatnak törvényt a közigazgatási bíróságokról, a Nemzeti Hírközlési és Informatikai Tanácsról, a Nemzeti Eszközkezelő Programban résztvevők otthonteremtéséről, a kormányzati igazgatásról, a 2021-es népszámlálásról, a Hungary Helps programról, a magyar-székely összetartozás napjáról, valamint az állami magasépítési beruházások megvalósításáról. A fentieken kívül számos, már meglévő jogszabályon is módosíthatnak, így például változhat az agrártörvény, valamint a munka törvénykönyve.

Összesen több mint negyven javaslatról szavaz ma az Országgyűlés.

A határozathozatalok után az éghajlatváltozás kihívásairól tartanak ötórás időkerettel kiírt politikai vitát az LMP kezdeményezésére.

Az Országgyűlés őszi ülésszaka – a parlament honlapján elérhető ülésterv alapján – csütörtökön ér véget. A képviselők ekkor három, az igazságszolgáltatást érintő javaslatról tárgyalnak: a Kúria, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) és az ügyészség tavalyi évről szóló beszámolója kerül terítékre.

forrás: MTI

Hasonló hírek

A jövő évi adóváltozásokról tárgyalnak az országgyűlési képviselők kedden

Géza

Újra rossz a levegő minősége Budapesten – Több helyen is havazásra ébredhetnek

Edit

Javaslatokat tett Szijjártó az uniós biztosnak a válság megoldására

Edit