Hirmagazin.eu
Főoldal » Több mint négymillió magyar élhet már szabadabban a védettségi igazolvánnyal. Aki visszaél a védettségi igazolvánnyal, akár 5 év börtönt is kaphat..
Belföldi hírek

Több mint négymillió magyar élhet már szabadabban a védettségi igazolvánnyal. Aki visszaél a védettségi igazolvánnyal, akár 5 év börtönt is kaphat..

Több mint 4 200 000 ember számára állítottak már ki védettségi igazolványt. Ebben a beoltottak mellett azok is benne vannak, akik igazolhatóan átestek a fertőzésen az elmúlt hónapokban.

A hétvégén rengetegen már ki is próbálták, hogy mire jó a védettségi igazolvány. Azok, akik már jogosultak az igazolványra, de még nem kapták meg, a Magyarország.hu oldalon jelezhetik, de akár személyesen is a kormányablakokban, ahol nem kell előzetesen időpontot foglalni

– hangzott el az M1 Híradójában.

A mai napig 4,2 millió védettségi igazolványt gyártottak le a beoltottak és a koronavírus-fertőzésen igazoltan átesettek számára. Az igazolványok gyártása, kipostázása folyamatosan zajlik. Előfordul azonban, hogy a rendszer túlterheltsége miatt még nem kapta meg mindenki, aki jogosult rá.

A kormányszóvivő, Szentkirályi Alexandra a Kossuth Rádióban azt mondta: amennyiben az igazolvány nem érkezik meg, vagy az azon szereplő adatok pontosítása szükséges, elektronikusan a Magyarország.hu oldalon,

személyesen pedig a kormányablakokban lehet bejelentést tenni, és ehhez hétfőtől előzetes időpontfoglalás sem szükséges.

Az országos tiszti főorvos, Müller Cecília az operatív törzs mai tájékoztatóján elmondta: aki személyesen tesz bejelentést a védettségi kártya ügyében, az sem fogja helyben megkapni, mert minden esetben postai úton küldik meg.

Hozzátette, a beoltottak az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térben maguk is ellenőrizhetik a rendszerben az adatokat.

Ha az oltás tényét rögzítették,

és két héten belül nem érkezett meg a védettségi igazolvány, akkor érdemes intézkedni.

Az operatív törzs hétfői tájékoztatóján arra is felhívták a figyelmet, hogy a védettségi igazolvány kiemelt jogi védelmet kapott, így aki az igazolványt meghamisítja vagy jogosulatlanul használja fel az közokirat-hamisítást követ el,

ami öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A címlapfotó illusztráció.

hirado

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Orbán Viktor: Kulcskérdés, hogy kik lakják majd be Európát

Edit

Gyász: meghalt Keleti György

Mazsi

Bakondi: a hatékony fellépéshez valós idejű információcserére van szükség

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!