Hirmagazin.eu
Főoldal » Több mint kétszáz migránst mentettek ki az Égei-tengeren
Külföld

Több mint kétszáz migránst mentettek ki az Égei-tengeren

A görög parti őrség hétfői tájékoztatása szerint több mint kétszáz migránst mentettek ki a hétvégén az Égei-tengeren, s vittek a görög szigetek megfigyelők szerint túlzsúfolt menekülttáboraiba.

Több mint 200 főt kimentettek, de tucatnyi migráns halt meg az Égei-tengeren. Hirmagazin.eu

Ezen felül őrizetbe vettek két feltételezett embercsempészt is. Szakértők szerint a görög szigeteken, különösen a Leszboszon lévő moriai menekültközpontban elhelyezett illegális bevándorlók különösen rossz körülmények között élnek. Moriában hétfői adatok szerint 8779 menedékkérő van, a tábort viszont legfeljebb 3100 ember számára tervezték – közölte a görög bevándorlási minisztérium.

Több száz ember, köztük számos gyermek kénytelen átmeneti sátrakban élni, amelyeket részben műanyag ponyvákból raktak össze. Moria körül ráadásul több hevenyészett tábor is kialakult. „Szégyellnünk kell magunkat amiatt, hogy mit teszünk ezekkel az emberekkel” – jelentette ki Szpírosz Galinosz leszboszi polgármester.

Mint rávilágított, a görög hatóságok munkerőhiány miatt nem képesek kellő időben feldolgozni a menedékkérelmeket. „Ez nem mehet így tovább” – hangsúlyozta Galinosz. Hozzátette: több ezer menekültet kellene a görög szárazföldre átszállítani.

Az athéni kormány pénteken kezdte meg a nők és családok átszállítását a szigetekről. Az elképzelések szerint háromezer menedékkérőt telepítenének át ilyen módon a szárazföldre. Hétfő este 440 emberrel indult komphajó Leszboszról Pireusz kikötővárosba – közölte a parti őrség.

Annak ellenére, hogy az Európai Unió a menekültáradat feltartóztatását célzó megállapodást írt alá Törökországgal 2016 márciusában, továbbra is számos migráns érkezik a görög Égei-tengeri szigetekre.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Fegyverpiac: Amerika az élen, de jön föl Oroszország

info

Hármas merénylet Nigériában

info

Autóbomba robbant egy szíriai piacon, többen meghaltak

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!