Image default
Külföld

Több mint háromezren kényszerültek szükségszállásokra a Fuego vulkán miatt

Majdnem két héttel a guatemalai Fuego (Tűz) vulkán kitörését követően még mindig több mint háromezren vannak szükségszállásokon elhelyezve – közölte a közép-amerikai állam kormánya csütörtökön.

Kép: Aargauer Zeitung

A legfrissebb hivatalos összesítés szerint a tűzhányó kitörése legkevesebb 110 ember életét követelte, 186 ház semmisült meg, további 750 épület súlyosan megrongálódott. Egy iskolaépület és egy híd is összeomlott.

A hatóságok 197 eltűntet tartanak nyilván, jelentős részüknek az Escuintla közigazgatási körzetben veszett nyoma. A keresési munkálatokat ismételten meg kellett szakítani, mert heves esőzések és sárlavinák hátráltatták a mentőalakulatok tevékenységét. A guatemalai katasztrófavédelmi hatóságok szerdán jelentették be, hogy újraindítják a holttestek utáni keresést.

A június 3-i kitörés közel 2 millió embert érintett.

Jimmy Morales államfő szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: 500 millió quetzalra (18 milliárd forintra) lesz szükség, hogy a megsemmisült infrastruktúrát helyreállítsák a vulkán térségében.

A Fehér Ház közleménye szerint Mike Pence amerikai alelnök azt tervezi, hogy június végén találkozik a tűzhányó kitörésének túlélőivel a Guatemala mellett további két latin-amerikai országot érintő útja alatt.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Döbbenetes: ezek voltak a brutálisan meggyilkolt szaúdi újságíró utolsó szavai

Mazsi

Most érkezett a hír: Robbantás volt a koncerten, rengeteg a halott – VIDEÓ

Mazsi

A nukleáris fegyverek betiltását sürgette a pápa

info