Image default
Belföldi hírek

Több mint egy tábor..

A megújuló ERZSÉBET TÁBOROK Magyarország legnagyobb táboroztatási programja a Balatonnál vagy napközi formában akár otthon a lakóhelyen. Sport, életmód, kultúra, művészet, tudomány, ismeretterjesztő, valamint hagyományőrző foglalkozások. Napközi-táborok, nyári táborok, őszi és tavaszi „igazolt hiányzások”, Erzsébet-karácsony – színes programok és élmények egész évben országszerte.

A megvalósításáért az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány felel.

Az Alapítvány a gyermekprogramok, valamint ifjúsági táborok szervezésével kapcsolatos feladatait az Erzsébet-programról szóló törvény 2016. április 12-én hatályba lépett módosításának értelmében, közfeladatként, Magyarország Kormányának támogatásával valósítja meg. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának együttműködésével évente több mint 90 ezer fiatal kikapcsolódásáról gondoskodunk.

A támogatásnak köszönhetően az Erzsébet Táborokba érkező gyerekek szinte térítésmenetesen, egy jelképes összegű részvételi biztosíték befizetésével vehetnek részt a táborokban és a programjainkon.
A központi költségvetési támogatásból megvalósuló gyermekprogramok és ifjúsági táborok jellemzően a Balatonnál vagy napközi formában, a lakóhelyen valósulnak meg.

Táborainkban sport, életmód, kultúra, művészet, tudomány, ismeretterjesztő, valamint hagyományőrző foglalkozások – széles programkínálat, felfedezni való élmények várják a táborozókat. „Ottalvós” táborainkban Zánkán, illetve Fonyódligeten a nyári időszakban több ezer fiatal vakációzik egyszerre, de az Erzsébet Táborok nemcsak a Balaton partján, és nemcsak a vakáció időszakában várják a gyerekeket.

Nyári táboraink mellett az őszi és a tavaszi időszakban „Igazolt hiányzások” címmel osztálykirándulásokat, valamint télen karácsonyi programot is szervezünk, míg több tízezer fiatal táborozásáról közvetlenül a lakóhelyen, napközi rendszerű táborok megszervezésével gondoskodunk.

Táborainkra és programjainkra pályázat útján lehet jelentkezni – aktuális pályázati kiírásaink és a jelentkezési feltételek a PÁLYÁZATOK menüpontra kattintva érhetők el.

ERZSÉBET TÁBOROK
Név: Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány
Székhely: 1134 Budapest, Váci út 35. VII. em.
www.erzsebettaborok.hu
E-mail: [email protected]

Pályázattal, táborokkal kapcsolatos kérdések:
[email protected]

Telefon: 06-1-445-0215

Sajtókapcsolat:
[email protected]

Gyakran ismételt kérdések

A válaszok itt tekinthetőek meg:

Gyakran ismételt kérdések

Táborhelyszínek:

Fonyódligeti Erzsébet-tábor

 

Zánkai Erzsébet-tábor

Ivói Erzsébet-tábor

Gyógyulótáborok-Zalaszabar

Gyógyulótáborok-Tihany

 

A tábortípusokról itt olvashatnak:

Tábortípusok

 

Védnök:

 

Lebonyolítja:

 

Forrás és képek: http://erzsebettaborok.hu, Erzsébet program

 

Hasonló hírek

Mindig érvényes!

Géza

Lefagytak a hőkamerák, kötbért követel a rendőrség

Edit

Tíz időközi önkormányzati választást tartanak ma

info