Külföld

Több mint 40 év bujkálás után kapták el a rettegett sorozatgyilkost

Negyven év kellett ahhoz, hogy a most 72 éves Joseph James DeAngelót letartóztassák Kaliforniában!

A férfi a hetvenes-nyolcvanas években 12 gyilkosságot, 51 nemi erőszakot és több mint 120 betörést követett el!

Scott Jones megyei seriffKalifornia fővárosában, Sacramentóban jelentette be szerdán este egy sajtókonferencián, hogy DeAngelo a tettese a rengeteg dél-kaliforniai és san fransiscói  gyilkosságnak, amit most már DNS-vizsgálatok is bizonyítanak.

A gyilkos mindeddig a nyugdíjasok hétköznapi életét élte, majd több napigtartó megfigyelés után Sacramento egyik elővárosában, Citrus Heightsben vették őrizetbe. Nem tanúsított ellenállást, de nem ismerte be a bűncselekményeket.

A férfi egyébként korábban két kaliforniai kisvárosban volt rendőr, de az auburni rendőrkapitányságtól lopás miatt elbocsátották. A rendőrök és a szövetségi nyomozók hosszú időn keresztül gyanították, hogy a sorozatgyilkos katona lehetett, vagy a rendfenntartó erőknél szolgálhatott, ugyanis jártas volt a fegyverhasználatban, nem csoda, hogy évtizedeken keresztül sikerült bujkálnia.

Tavalyelőtt az FBI 50 ezer dolláros jutalmat ajánlott annak, aki bárminemű használható információkkal tud szolgálni a sorozatgyilkosról, aki mindig éjszaka lopódzott be házaspárok otthonába, és mielőtt megölte őket, a nőket megerőszakolta.

Michelle McNamara írónő 2016-ban megjelent és azonnal bestsellerré vált könyvében részletesen feldolgozta a gyilkosságokat, és amerikai sajtóhírek szerint ez keltette fel a rendőrség és az FBI figyelmét.

Tudtuk, hogy tűt keresünk a szénakazalban, de azt is tudtuk, hogy ez a tű itt van, Sacramentóban

– mondta a szerda esti sajtótájékoztatón Anne Marie Schubert, Sacramento megyei ügyésze. Az ügy teljes felderítése folyamatban van.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Felénk is kerítést építene az osztrák belügyminiszter

Edit

Hemzsegnek az orosz kémek az Egyesült Királyságban

Géza

Togói csempészhajót fogott az olasz rendőrség

Géza