Főoldal > Hírek > Főhírek > Külföld > Több mint 40 év bujkálás után kapták el a rettegett sorozatgyilkost

Több mint 40 év bujkálás után kapták el a rettegett sorozatgyilkost

Hirdetés

Negyven év kellett ahhoz, hogy a most 72 éves Joseph James DeAngelót letartóztassák Kaliforniában!

A férfi a hetvenes-nyolcvanas években 12 gyilkosságot, 51 nemi erőszakot és több mint 120 betörést követett el!

Scott Jones megyei seriffKalifornia fővárosában, Sacramentóban jelentette be szerdán este egy sajtókonferencián, hogy DeAngelo a tettese a rengeteg dél-kaliforniai és san fransiscói  gyilkosságnak, amit most már DNS-vizsgálatok is bizonyítanak.

A gyilkos mindeddig a nyugdíjasok hétköznapi életét élte, majd több napigtartó megfigyelés után Sacramento egyik elővárosában, Citrus Heightsben vették őrizetbe. Nem tanúsított ellenállást, de nem ismerte be a bűncselekményeket.

A férfi egyébként korábban két kaliforniai kisvárosban volt rendőr, de az auburni rendőrkapitányságtól lopás miatt elbocsátották. A rendőrök és a szövetségi nyomozók hosszú időn keresztül gyanították, hogy a sorozatgyilkos katona lehetett, vagy a rendfenntartó erőknél szolgálhatott, ugyanis jártas volt a fegyverhasználatban, nem csoda, hogy évtizedeken keresztül sikerült bujkálnia.

Tavalyelőtt az FBI 50 ezer dolláros jutalmat ajánlott annak, aki bárminemű használható információkkal tud szolgálni a sorozatgyilkosról, aki mindig éjszaka lopódzott be házaspárok otthonába, és mielőtt megölte őket, a nőket megerőszakolta.

Michelle McNamara írónő 2016-ban megjelent és azonnal bestsellerré vált könyvében részletesen feldolgozta a gyilkosságokat, és amerikai sajtóhírek szerint ez keltette fel a rendőrség és az FBI figyelmét.

Tudtuk, hogy tűt keresünk a szénakazalban, de azt is tudtuk, hogy ez a tű itt van, Sacramentóban

– mondta a szerda esti sajtótájékoztatón Anne Marie Schubert, Sacramento megyei ügyésze. Az ügy teljes felderítése folyamatban van.

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: