Főoldal » Több mint 20 ezer háztartásban ment el áram az országban – Rendőröket vezényeltek ki településekre
Belföldi hírek

Több mint 20 ezer háztartásban ment el áram az országban – Rendőröket vezényeltek ki településekre

Több helyen okozott áramkimaradást a hétvégi télies időjárás.

A Nemzeti Közművek vasárnap kora délután a Facebook-oldalán azt írta: már több mint húszezer háztartásban visszaállították a villamosenergia-szolgáltatást. Azonban egész hétvégén kitart a ködös, párás, zúzmarás időjárás az ország területén, és különösen Békés megyében és Bács-Kiskun megyében Kecskemét, illetve Kiskunfélegyháza környékén több helyszínen okoz újabb vezetékszakadást a hálózatra fagyott jég.

Már több mint húszezer háztartásban állítottuk vissza a villamosenergia-szolgáltatást. Azonban egész hétvégén kitart a…

Közzétette: Nemzeti Közművek – 2020. január 19., vasárnap

A közép- és nagyfeszültségű hálózaton is előfordulnak rövidebb-hosszabb idejű áramkimaradást okozó hibák, de kollégáik napok óta megerősített létszámmal dolgoznak ezek elhárításán. A szerelők munkáját nehezíti, hogy a vezetékre fagyott dér és zúzmara egyfajta jégpalástot képez és napközben sem olvad el, így a jégréteg vastagodásával fokozódik a vezetékszakadás kockázata – tették hozzá.

Az áramszolgáltatásból kiesett ügyfelek száma 5000 és 8000 ezer között mozgott naponta. Vasárnap a déli órákban 1800 alatt volt az érintett ügyfelek száma. Az üzemzavar főként a településeken kívül, a külterületeken élőknél okozott áramkimaradást.

A rendőrség a honlapján azt írta: Bács-Kiskun megye több településén a rendőröket is kivezényelték. A közrend és a közbiztonság fenntartása, valamint a bűncselekmények megelőzése céljából az áramszolgáltatás visszaállításáig folyamatos a rendőri jelenlét Csólyospáloson, Fülöpjakabon, Kecskeméten, Kiskunfélegyházán és Tiszaalpáron.

Forrás: Blikk.hu

A fotó illusztráció!

Hasonló hírek

Lehetséges változatok a Jobbik-ügy kimenetelére

Géza

A parlament rendkívüli ülésének összehívását kezdeményeznék

Edit

A vasárnapi fogyasztás nem veszett el, csak átalakult

info