Főoldal > Hírek > Tudástár > Természetvédelem, élőlények védelme > Több mint 1700 helyszínen gyűjtötték a szemetet
Dél-balatoni Természetvédelmi Egyesület

Több mint 1700 helyszínen gyűjtötték a szemetet

Hirdetés

Az eső sem vette el a kedvüket, idén is több tízezren gyűjtötték a szemetet a TeSzedd! akcióban. Péntektől vasárnapig országszerte több mint 1700 helyszínen várták az önkénteseket. Összesítés csak hétfőn lesz, akkor derül ki, hogy összesen hány tonna hulladék gyűlt össze az idei akcióban. Tavaly egyébként 2800 tonna illegálisan lerakott szemetet szedtek össze az önkéntesek.

Nyugdíjasok, nagycsaládosok és iskolások szedték a szemetet Szarvason. Eldobott sörösdobozokat, palackokat találtak az arborétum környékén. Több mint 30 zsákot töltöttek meg hulladékkal.

Budapesten a III. kerületben középiskolás diákok csatlakoztak a TeSzedd környezetvédelmi akcióhoz. Utak mentén és erdőben gyűjtöttek.

Nemcsak tányér, hanem különböző háztartási eszközök is meglapultak a fűben. Találtak még hangfalat is, de egy nagyméretű hűtőszekrény is előkerült az erdő mélyéről.

A Óbudai Árpád Gimnázium tanulói minden évben részt vesznek a hulladékgyűjtésben. A fiatalokhoz a környéken élők is csatlakoztak.

Az autóút mentén kezdték a gyűjtést, majd a bokor alatt egy átlag család több napi hulladékára bukkantak. Azt mondták, azért jöttek szemetet szedni, hogy a gyermekeik egészségesebb környezetben élhessenek.

A TeSzedd! akció legfiatalabb aktivistái a Balaton-parton szedték össze a szemetet. A gyerekek így már egészen fiatal korukban szembesülnek azzal, hogy milyen sokan ártanak a környezetüknek.

Az általános iskolásokból és óvódásokból álló csapat évről évre visszajár ide.

Milkovics Eszter, a Dél-balatoni Természetvédelmi Egyesület elnöke elmondta: úgy szervezik meg a szemétszedést, hogy a gyermekek számára élmény legyen, és rácsodálkozzanak a világra. A szemétszedés közben a természetet is megvizsgálják, érdekes növényeket, vagy békákat egyaránt.

Magyarország legnagyobb önkéntes környezetvédelmi akciójában idén országszerte 1732 ponton gyűjtötték a szemetet.

Forrás: hirado.hu

Képek: tobbvagy, termeszetvedelem

 

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Megosztás: