Hirmagazin.eu
Főoldal » Több fronton támadják Olaszországot a szigorúbb bevándorlási szabályok miatt
Külföld

Több fronton támadják Olaszországot a szigorúbb bevándorlási szabályok miatt

Nekiment az ENSZ az olasz kormány két nappal ezelőtt elfogadott, bevándorlással kapcsolatos szigorításának.

Ők továbbra is úgy látják, hogy az NGO-hajók “éhezés és háború elől menekülő embereket” mentenek a tengeren, így nem lehet bűnözőként tekinteni rájuk. Egyelőre úgy tűnik, hogy mások is arra biztatják a bevándorló-barát csoportokat, hogy ne tartsák be az új olasz törvényt: titokzatos támogatók már összegyűjtöttek – átszámítva – 1 milliárd forintot, amiből a civil hajókra kiszabott büntetést fizetik majd – közölte az M1 Híradója.

Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani)

Emberekkel zsúfolt halászcsónak közelítette meg a szicíliai Agrigento fehér szikláit, a Punta Biancát. Az M1 Híradójában bemutatott felvételeket egy olasz környezetvédő csoport készítette kedden reggel. A bárka a part közelében megállt, majd 40-45 illegális migráns leugrott a sekély vízbe. A parton kisebb csoportokba verődve szétszóródtak és eltűntek.

Az olasz hatóságok nem vették észre a hajót, és az is csak a véletlen műve, hogy valaki mindezt lefilmezte. Ritkán, de így is érkeznek migránsok Olaszországba.

A legtöbb illegális bevándorlót azonban civil szervezetek hajói szállítják az olasz partokhoz. Ezért az elmúlt egy évben a római kormány

jelentősen szigorította az NGO-hajók kikötését.

A héten megszavazott új jogszabály célja pedig az, hogy teljesen lezárja ezt a fajta migrációs csatornát. Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom nevű kormánypárt vezetője úgy nyilatkozott, a törvénycsomag véget vet az olasz tengereken a migránsokat statisztaként felhasználó civil szervezetek show-műsorának.

Korábban Matteo Salvini is nagy politikai játszmáról beszélt, amit az NGO-k indítottak az olasz kormánnyal szemben, tehát az olasz kormány mindkét pártja úgy látja, nem mentési műveletekről van szó, hanem az embercsempészekkel való összejátszásról – mondta az M1 római tudósítója.

A hétfőn elfogadott jogszabály értelmében az Olaszországban, migránsokkal a fedélzetükön kikötő civil hajók kapitányát 150 ezertől egy millió euróig terjedő pénzbüntetéssel sújthatják, a hajót az olasz hatóságok lefoglalhatják, és egy idő után állami tulajdonnak nyilváníthatják. A kapitány ráadásul háromtól tíz évig terjedő börtönbüntetést kockáztat, ha nem engedelmeskedik az olasz hatóságoknak.

A legújabb szigorítás azonban nem érte felkészületlenül a civil szervezeteket.

Az Il Giornale olasz napilap arról számolt be, hogy a francia SOS Mediterranée nevű NGO rejtélyes támogatói segítségével 3,5 millió eurót – átszámítva durván 1 milliárd forintot – különített el a bírságok kifizetésére. Sőt, hétfőn bejelentették, hogy a svájci Orvosok Határok Nélkül segélyszervezettel együtt a norvég Ocean Viking nevű hajón Marseille-ből újraindítják műveleteiket a Földközi-tengeren.

Az olasz szigorítással nem ért egyet az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága: szerintük az emberéleteket mentő humanitárius szervezetek tagjait nem lehet bűnözőkként kezelni. Az Európai Bizottságnak is fenntartásai vannak a törvénnyel kapcsolatban.

A Földközi-tengeren eközben érezhetően

felerősödött az embercsempészekkel együttműködő NGO-hajók tevékenysége.

Az Open Arms nevű spanyol civil szervezet hajóján jelenleg 121, Líbia partjainál a hajójukra vett migráns tartózkodik. Miután Olaszország és Málta elutasította a partra szállási kérelmüket, most a nyílt tengeren arra várnak, hogy Spanyolország vagy Franciaország adjon nekik zöld utat, és ott tehessék partra a bevándorlókat – közölte az M1 Híradója.

m1

Hasonló hírek

A dzsihádista fickók kikeltek magukból az orosz bombázások miatt – VIDEÓ

Edit

A szélsőséges iszlám nézeteket valló vahhábita mozgalom már Belgrád külvárosát is elérte

info

Azzal búcsúzunk mára, hogy ezt ne próbáljátok meg semmiképpen! (A cikk videókat tartalmaz) Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------