Főoldal » Több fiatal játékos Benedek Tibor keretében
Sporthirek

Több fiatal játékos Benedek Tibor keretében

Forrás: MTI

Benedek Tibor szövetségi kapitány hétfőn kijelölte a férfi vízilabda-válogatott keretét a Tbilisziben jövő hét kedden sorra kerülő, grúzok elleni világliga-mérkőzésre.

Budapest, 2015. június 8. Benedek Tibor szövetségi kapitány magyaráz a férfi vízilabda-válogatott edzésén Budapesten, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodában 2015. június 8-án. A válogatott megkezdte a felkészülést a júniusi Világliga olaszországi szuperdöntőjére és a július végi oroszországi világbajnokságra. MTI Fotó: Kovács Tamás

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint a szakvezető több fiatal játékosnak is lehetőséget ad a bizonyításra. Benedek Tibor szerint ennek egyrészt az az oka, hogy lássa őket éles helyzetben is, másrészt a sűrű versenynaptár miatt ezúttal tekintettel kell lennie a klubokra is, így eltekint az idősebb játékosok behívásától.

“Fülöp Bence kivételével a többiek sokat voltak már a válogatott keretben, legtöbbjük az Európa-bajnoki bő keretben is ott volt, azaz mindenki tud mindent, meglepetés senkit sem érhet” – fogalmazott Benedek Tibor, hozzátéve, bízik benne, hogy Tbilisziben a csapatot sem éri majd meglepetés.

A nemzetközi és bajnoki találkozók miatt csak vasárnap találkozik az Európa-bajnoki bronzérmes válogatott, s egy közös edzéssel a háta mögött másnap utazik a grúz fővárosba, ahol kedden száll medencébe. A grúzokat az Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében 14-3-ra győzte le Benedek Tibor együttese, a világliga hazai találkozóján szintén magabiztos, 17-10-es magyar siker született.

A magyar válogatott tavaly a grúzok és a románok felett aratott győzelem után kikapott Görögországban, így pillanatnyilag második helyen áll csoportjában. A keddi találkozót követően április 26-án Romániában vív mérkőzést, majd május 10-én a görögök elleni hazai találkozóval zárja a világliga-selejtezőt.

A magyar válogatott kerete:

kapusok:
Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Bisztritsányi Dávid (A-Híd-OSC-Újbuda)

mezőnyjátékosok:
Bátori Bence, Salamon Ferenc, Decker Ádám (mind A-Híd-OSC-Újbuda), Jansik Dávid, Vámos Márton, Fülöp Bence, Varga Dániel (mind Szolnoki Dózsa-Közgép), Bedő Krisztián, Zalánki Gergő (mindkettő ZF-Eger), Manhercz Krisztián (Szeged-Diapolo), Tóth Márton (Ferencváros-PQS Waterpolo)

Hasonló hírek

Negyeddöntős a Győr a BL-ben

info

Magyarország–Wales: 1-0 – Újra győzött a válogatottunk– fotógaléria. Gratulálunk a kimagasló sportteljesítményhez!

Géza

Pontot szerzett a Puskás Akadémia Debrecenben

info