Hirmagazin.eu
Főoldal » Több ezer ember él Manila legnagyobb temetőjében…
Tudástár - minden érdekesség

Több ezer ember él Manila legnagyobb temetőjében…

Manila a Fülöp-szigetek zsúfolt fővárosa. Manila lakossága már meghaladja a 12 millió főt, a világ egyik legsűrűbben lakott városa, és az 5. legnépesebbmetropolisza.

Területe alapján a 11. legnagyobb város a világon. Sajnálatos módon Manila lakosainak többsége az átlagos életszínvonal alatt él, és megdöbbentően sokan, a manilaiak 40%-a mélyszegénységben él.

TO GO WITH Lifestyle-Philippines-cemetery-poverty FEATURE by Cecil Morella
In a picture taken on April 3, 2010 Filipino children cross a bridge over a rubbish filled corridor passing from one block of tombs to another inside the Municipal Cemetery of Navotas, north of Manila, where they live. The poor and the dead have little choice but to mingle together in a graveyard in Navotas, one of the world’s most densely populated areas behind only a few Indian cities. The residents of the cemetery sleep, cook, eat, bathe, and wash clothes atop the tombs. AFP PHOTO/NOEL CELIS (Photo credit should read NOEL CELIS/AFP/Getty Images)

Emiatt sokan kényszerülnek nyomornegyedekbe, és sokan élnek a város legnagyobb temetőjében, a Manilai Északi Temetőben. Borzalmas körülmények között élnek azok, akik ide kényszerültek.

Az 54 hektáron fekvő területen több mauzóleum is található, ezekben húzzák meg magukat éjjelente az itt élők, illetve a halmozott sírok tetejére fából és fémből összetákolt kunyhókat építenek.

Az áramot a közeli utcából vezetik ide, az ivóvizet pedig a temetőben található fúrt kutakból hordják.

A temetőt szűk utcák és átjárók hálózzák be a több tízezer sír és mauzóleum között.

Rendkívül különös látvány fogadja a temetőbe érkezőket, mivel a sírok mellett kosárlabda pályák, büfék és cigaretta árusok sorakoznak, ráadásul még egy étterem és egy internet kávézó is működik.

Relatives spruce up the tombs of their loved ones Thursday, Oct. 30, 2008 at a public cemetery in Navotas, north of Manila, Philippines, in preparation for All Saints’ Day observance. Christians all over the world troop to memorial parks and cemeteries and offer prayers to honor the departed every Nov. 1 in the annual observance known as All Saints’ Day. (AP Photo/Bullit Marquez)

Az itt élő fiatalok sírásást és koporsó szállítást vállalnak, ezzel a munkával alkalmanként 50 fülöp-szigeteki pesót (kb.120 forint) keresnek.

A kisgyerekek a fém- és műanyaghulladékokat gyűjtik össze, és ezeket próbálják eladni. A felnőttek általában azzal bízzák meg, hogy rendben tartsák a sírokat, és figyeljék a tolvajokat.

Nem tudni pontosan, hogy mióta élnek itt emberek, de az biztos, hogy már az 1950-es években is éltek már néhányan a temetőben.

2012-ben már döbbenetesen sok szegény ember élt a temetőben, több mint 6000 manilai lakos otthona.

A boy, who provides services to clean up tombs, paints part of a tomb located in an ‘Apartment Style’ public cemetery in Navotas city, north of Manila October 31, 2011. Over 80 percent of the Philippines’ 94.9 million people are Catholics and observe All-Saint’s Day on November 1 with visits to the cemetery to offer prayers for the dead, local media reported. ‘Apartment-style’ tombs are those that are laid one on top of another and are a cheaper alternative for many cash-strapped Filipinos. REUTERS/Romeo Ranoco (PHILIPPINES – Tags: RELIGION SOCIETY TPX IMAGES OF THE DAY)

Forrás: erdekesvilag.hu

 

Hasonló hírek

Láttál már felrobbant felhőt? – VIDEÓ

Mazsi

Amerikában a Vodka porban lesz kapható

info

Kísérteties füstkoponya jelent meg a Vezúv felett

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------