Hirmagazin.eu
Főoldal » Több ezer diáknak tartozhat a Czeglédy érdekeltségébe tartozó diákszövetkezet
Belföldi hírek

Több ezer diáknak tartozhat a Czeglédy érdekeltségébe tartozó diákszövetkezet

Több ezer diáknak tartozhat az a diákszövetkezet, amelyik Czeglédy Csaba, MSZP-s politikus és ügyvéd érdekeltségébe tartozik. Czeglédy Csaba múlt héten került előzetes letartóztatásba, mert a gyanú szerint tagja volt egy olyan bűnszervezetnek, amelyik több milliárd forint adót csalt el. A diákszövetkezetnek dolgozó tanulók általában a májusi fizetésük várják, de választ sem kapnak azóta a szövetkezettől, amióta elfogták Czeglédy Csabát.

Egymás után érkeztek hétfőn az elkeseredett és felháborodott diákok egy budapesti diákszövetkezetnek a központjába. Hiába. Az iroda már napok óta zárva tart.

Több ezer diák lehet érintett, aki nem kapta meg a fizetését a diákszövetkezettől. A fiatalok egy csoportot is létrehoztak a közösségi oldalon.

“Sajnos egy darabig biztosan nem fogod megkapni a pénzt .” – Ezt a választ kapta Pánczél Janka a diákszövetkezetes kapcsolattartójától miután érdeklődött fizetéséről. A középiskolás lány két éve dolgozik már a szövetkezetnél, aggódik, hogy mi lesz a májusi fizetésével.

“Az idei májusi béremből egy forintot se láttunk semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kaptunk, hogy ez a bérünk hol van, merre jár, megkapjuk-e ” – nyilatkozta Pánczél Janka.

A diákmunka-közvetítő Czeglédy Csaba érdekeltségébe tartozik

Múlt héten került előzetes letartóztatásba a szocialista ügyvéd-politikus, aki jogászként a szocialista párt, Botka László és például Gyurcsány Ferenc több ügyében is eljárt az utóbbi években. Czeglédy Csabát most azzal gyanúsítják, hogy tagja egy bűnszervezetnek, amelyik több milliárd forint adót csalt el.

Miután őrizetbe vették Czeglédy Csabát, több vezető szocialista politikus is kiállt mellette. Molnár Gyula pártelnök mellett Újhelyi István európai parlamenti képviselő is, aki közösségi oldalán azt írta: “Czeglédy Csaba, veled vagyunk”.

Botka nem válaszolt a kérdésre

Botka László pedig azt írta: arra kérte a párt vezetőséget, hogy ideiglenesen függessze fel a politikus ügyvédi irodájával kötött szerződését, ugyanakkor hozzátette: “amennyiben ez is egy, a korábbi évek szerinte politikailag megrendelt rendőrségi akciói közül, akkor azoknak kell felelniük, akik részt vettek benne.”

Az M1 Híradó pénteken szerette volna megkérdezni az MSZP miniszterelnök-jelöltjétől, hogy ő személy szerint kiáll-e a párt ügyvédje mellett, de nem válaszolt a kérdésre. A Fidesz frakcióvezetője szerint a szocialisták azért védik Czeglédy Csabát, mert rengeteget tudhat zavaros ügyeikről. Kósa Lajos hozzátette: a szombathelyi mszp-s képviselő, ügyvéd Botka László és Gyurcsány Ferenc jogi képviseletét is ellátta.

“Rengeteget tudhat a szocialisták ügyeiről”

“Az, hogy a szocialisták miért védelmezik ilyen elánnal Czeglédy Csabát, először is ő egy szocialista önkormányzati képviselő és frakcióvezető Szombathelyen tehát egy szocialista politikus, másrészt rengeteget tudhat a szocialisták ügyeiről, mert az összes zavaros ügyben ott volt a DK és a szocialista párt környékén is.” – nyilatkozta Kósa Lajos.

Czeglédy Csabát 2002-ben már elítélték jogerősen adócsalásért: akkor a Rébusz Iskolaszövetkezet vezetőjeként olyan számlákat szerepeltetett a könyvelésben, amely mögött nem volt valós gazdasági teljesítés.

http://www.hirado.hu/2017/06/19/tobb-ezer-diaknak-tartozhat-a-czegledy-erdekeltsegebe-tartozo-diakszovetkezet/

M1 hiradó

Hasonló hírek

A kormány kiterjeszti a munkanélküliek elhelyezkedését segítő programot (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Bakondi: Megfelelő biztonságot nyújt a határrendészeti rendszer

Mazsi

A Skandináv lottó nyerőszámai és nyereményei

info
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------