Image default
Külföld

Több ezer civilnek álcázott rendőr vigyáz az utasokra

forrás: RT

Rövid időn belül több mint háromezer, fegyverrel ellátott civil ruhás járőr vigyáz majd a francia elővárosi vonatokon utazók biztonságára. A döntést a párizsi és brüsszeli terrortámadás után véglegesítették, és már egy nemzetközi megegyezésről is megindultak a tárgyalások.

Több ezer civilnek álcázott rendőr vigyáz az utasokra
Fotó: EPA

A párizsi elővárosi vonatok ellenőrzésének szigorításán munkálkodnak a párizsi hatóságok – írja a Russia Today angol nyelvű orosz hírportál.
A rendőröknél lőfegyver is lesz – közölte a francia vasúttársaság elnöke még vasárnap. Rendőrbírókat is kivezényelnek a járőröző biztonsági csoportokhoz, akik főleg a Párizs környéki elővárosi vonatokon fognak utazni.

A módszer hatékonysága már bizonyított: a repülőkön is hasonló módon ügyelnek az utasok biztonságára, ott is “rejtőzködő” rendőrök utaznak a civil lakosok között.

Az állomások biiztonsági ellenőrzését is megerősítik, folyamatosan üzemelnek a biztonsági kamerák, és minden gyanús esetről jelentést kell írni. Az emberek csomagjait felszállás előtt ellenőrizni fogják, 30 keresőkutyát is bevetnek, emellett robbanóanyag-felderítő berendezést is telepítenek a fontosabb állomásokra.

A biztonsági intézkedések sok városban ellenérzéseket váltottak ki. Amszterdamban, Brüsszelben és Kölnben még nem sikerült meggyőzni a helyi hatóságokat a vonatok ellenőrzésének szigorítására, de a francia vasúttársaság elnöke szerint már folyamatban vannak a nemzetközi tárgylások.

 

Hasonló hírek

Alvó periódusban vannak a terrorsejtek Európában (A cikk hanganyagot tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Tűzparancs van érvényben: Egyenlőre csak felmásztak a migránsok a határkerítésre, kérdés, hogy levegőznek, vagy meg akarnak halni! Oszd meg!

Géza

Angela Merkelt helyretette egy német AFD-vezető (A cikk videót tartalmaz)

Géza