Image default
Külföld

Több ezer civilnek álcázott rendőr vigyáz az utasokra

forrás: RT

Rövid időn belül több mint háromezer, fegyverrel ellátott civil ruhás járőr vigyáz majd a francia elővárosi vonatokon utazók biztonságára. A döntést a párizsi és brüsszeli terrortámadás után véglegesítették, és már egy nemzetközi megegyezésről is megindultak a tárgyalások.

Több ezer civilnek álcázott rendőr vigyáz az utasokra
Fotó: EPA

A párizsi elővárosi vonatok ellenőrzésének szigorításán munkálkodnak a párizsi hatóságok – írja a Russia Today angol nyelvű orosz hírportál.
A rendőröknél lőfegyver is lesz – közölte a francia vasúttársaság elnöke még vasárnap. Rendőrbírókat is kivezényelnek a járőröző biztonsági csoportokhoz, akik főleg a Párizs környéki elővárosi vonatokon fognak utazni.

A módszer hatékonysága már bizonyított: a repülőkön is hasonló módon ügyelnek az utasok biztonságára, ott is “rejtőzködő” rendőrök utaznak a civil lakosok között.

Az állomások biiztonsági ellenőrzését is megerősítik, folyamatosan üzemelnek a biztonsági kamerák, és minden gyanús esetről jelentést kell írni. Az emberek csomagjait felszállás előtt ellenőrizni fogják, 30 keresőkutyát is bevetnek, emellett robbanóanyag-felderítő berendezést is telepítenek a fontosabb állomásokra.

A biztonsági intézkedések sok városban ellenérzéseket váltottak ki. Amszterdamban, Brüsszelben és Kölnben még nem sikerült meggyőzni a helyi hatóságokat a vonatok ellenőrzésének szigorítására, de a francia vasúttársaság elnöke szerint már folyamatban vannak a nemzetközi tárgylások.

 

Hasonló hírek

Túlélte a Las Vegas-i mészárlást a házaspár, két héttel később együtt haltak meg

Mazsi

Sokkoló: megpróbálta tisztára nyalni az ujjait, miután megerőszakolta, majd brutálisan meggyilkolta, végül elásta az unokahúgát 🔞

Mazsi

Románia: Hamarosan iktatják a parlamentben a bejegyzett élettársi kapcsolatról szóló törvényt

Géza