Image default

Két objektum csapódott bele a Hold felszínébe, és most felvételt is készítettek róla.

Az űrben száguldozó objektumok néha egymásnak ütköznek, és most sikerült felvételt készíteni két ilyen incidensről is.A Földön ritkán látni hasonlót, mert a legtöbb áthaladó objektum elég a légkörben, és a Holdon is nehéz észlelni az apró villanással járó eseményt, mert elég egyet pislantani, és máris lemaradtunk róla.

Az ESA távcsöveinek hála azonban született felvétel a Holdon július 17-én és 18-án történt két becsapódásról. A száguldó kövek az Alpha Capricornids meteorzápor részei voltak, amely egy évenként ismétlődő esemény – ilyenkor halad át a Föld és a Hold a 169P/NEAT üstökös csóváján.

A videón látható felvillanásokat két dióméretű objektum okozta. A Holdon történő becsapódásokat folyamatosan monitorozza az ESA, három Spanyolországban lévő obszervatóriumból, mert ezeknek az eseményeknek a gyakoriságából következtetni lehet arra, hogy mennyi hasonló becsapódás történhet a Földön.

A becsapódások apró villanásai csak akkor látszanak jól, amikor sötét van a Holdon, ezért újhold idején és a növekvő fázisban akár a földi teleszkópokkal is el lehet kapni néhány ilyen eseményt – írja a Science Alert.

Forrás: Ripost

Hasonló hírek

Mosoly világnapja

info

Hátborzongató: Túlvilági csápok jelentek meg a semmiből! – VIDEÓ

Mazsi

NASA: Föld 15 napra elsötétedik 2017 novemberében

Mazsi