Tudástár - minden érdekesség

Több becsapódás volt a Holdon, különös felvételt tettek most közzé – VIDEÓ

Több becsapódás volt a Holdon, különös felvételt tettek most közzé

Két objektum csapódott bele a Hold felszínébe, és most felvételt is készítettek róla.

Az űrben száguldozó objektumok néha egymásnak ütköznek, és most sikerült felvételt készíteni két ilyen incidensről is.A Földön ritkán látni hasonlót, mert a legtöbb áthaladó objektum elég a légkörben, és a Holdon is nehéz észlelni az apró villanással járó eseményt, mert elég egyet pislantani, és máris lemaradtunk róla.

Az ESA távcsöveinek hála azonban született felvétel a Holdon július 17-én és 18-án történt két becsapódásról. A száguldó kövek az Alpha Capricornids meteorzápor részei voltak, amely egy évenként ismétlődő esemény – ilyenkor halad át a Föld és a Hold a 169P/NEAT üstökös csóváján.

A videón látható felvillanásokat két dióméretű objektum okozta. A Holdon történő becsapódásokat folyamatosan monitorozza az ESA, három Spanyolországban lévő obszervatóriumból, mert ezeknek az eseményeknek a gyakoriságából következtetni lehet arra, hogy mennyi hasonló becsapódás történhet a Földön.

A becsapódások apró villanásai csak akkor látszanak jól, amikor sötét van a Holdon, ezért újhold idején és a növekvő fázisban akár a földi teleszkópokkal is el lehet kapni néhány ilyen eseményt – írja a Science Alert.

Forrás: Ripost

Szólj hozzá, mondd el véleményed és ne felejtsd el megosztani!

hozzászólások

Related posts

Fény derült a piramisok titkára, az emberi faj eltitkolt történelme többé nem titok! – VIDEÓ

Mazsi

Egyszerűen bámulatos! Elkészült a világ leghosszabb tengeri hídja (A cikk videókat tartalmaz) Oszd meg!

Géza

Nem is a Titanic süllyedt el? Semmi sem úgy történt, ahogyan azt elhitették velünk?! + VIDEÓ

Edit