Főoldal » Töb tucat illegális migránst és embercsempészt is elfogtak rendőreink
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Töb tucat illegális migránst és embercsempészt is elfogtak rendőreink

Egy kisteherautó ellenőrzése során tizenhat határsértőt találtak a magyar és a román rendőrök Csanádpalotán. Az ügyben a román hatóságok járnak el. (2019. 04. 28., v – 08:35, Csongrád Megyei Rendőr-főkapitány)

A török honosságú járművet 2019. április 28-án 0 óra 5 perckor közösen ellenőrizték a magyar és a román rendőrök a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhelyen.

Ennek során a jármű rakterében tizenhat határsértőt találtak. A csoportból ketten afgán, hárman szír, míg a többiek iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.

A török állampolgárságú sofőrrel szemben embercsempészés, míg utastársaival szemben tiltott határátlépés miatt a román határrendőrség jár el.

Illegális migránsokat tartóztattak fel a rendőrök Bács-Kiskun megyében. (2019. 04. 27., szo – 14:53, Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság)

A Bács-Kiskun megyei határszakaszon szolgálatot teljesítő rendőrök 2019. április 27-én 12 óra 45 perckor Hercegszántó közigazgatási területén 45 külföldi férfit tartóztattak fel, akik afgán állampolgárnak vallották magukat.

A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a csoportot visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

police

Hasonló hírek

Újabb többnapos holttestre bukkantak egy magyar kórházban

Edit

Ruhaneműket loptak

Géza

Tragédia az óvodában – A túlélő kisfiú: sírva néztem végig Mercédesz halálát

Géza