Hirmagazin.eu
Főoldal » TNT-vel robbantott a világbajnok magyar kenus
Életmód hírek

TNT-vel robbantott a világbajnok magyar kenus

Budapest — Nem csak a vízen, a verseny hajrájában „robbanthat” mostantól a kilencszeres maratoni kenuvilágbajnok Kövér Márton (32), a Honvéd sportolója a Sportszázad tagjaként robbantás foglalkozás-vezetői végzettséget szerzett.

– Robbanóanyagot vételezhetek, szállíthatom járművel, végezhetek tűzzel való gyújtást – avatta be a Blikket a feladataiba Kövér hadnagy. – Négy fokozat van, az egyes a legmagasabb, ebből én most a hármast kaptam meg a szentendrei Altiszti Akadémián tartott négynapos képzésen. Két nap elmélet, két nap terepgyakorlat szerepelt a programban, utóbbi tűzzel és villamos gyújtásra bontva.

Kövér és társai Szentendrén végezték el a négynapos képzéstKövér és társai Szentendrén végezték el a négynapos képzést

A sportoló rendkívüli módon élvezte a képzést, mivel minden élesben, de abszolút biztonságban zajlott.

– Nyolc kilogramm TNT-t robbantottunk, amely akkora lyukat ütött a talajba, hogy egy ház biztos azonnal összedőlt volna tőle. Villamos robbantásnál gombot nyomunk, tűzzel való gyújtásnál gyújtózsinórt égetünk. Háromszor kiáltjuk, hogy robbantás, majd jön a bumm… – árulta el Kövér, aki 2017-ben lépett be a Sportszázadba. – Ez egy életpályamodell-lehetőség, aktív sportolás alatt az edzéseken, a versenyeken van a hangsúly, de akadnak katonai feladataink is. Sport után pedig lehetőségünk lesz elhelyezkedni a Magyar Honvédségben.

A sportoló jelenleg hadnagyi rendfokozattal rendelkezik a seregbenA sportoló jelenleg hadnagyi rendfokozattal rendelkezik a seregben

Úgy gondolja, sportolóként könnyebben megy neki a katonai kiképzés.

– A nyáron volt az öthetes alapkiképzésünk, ez amolyan belépőnek felel meg. Terepen való tájékozódás, fegyveres feladatok is szerepeltek a napi programokban. Élvezetes volt, a fizikai részét sportolóként könnyebben tudtam teljesíteni – tette hozzá a kenus, aki az edzéseket sem hanyagolja. – Többnyire Gödön és Dunakeszin tréningezek a Dunán. Nemrég Tokaj adott otthont az országos bajnokságnak, ahol Horváth Mártonnal nyertünk a maratoni számban, párosban, huszonhat kilométert lapátoltunk. Ez válogató lett volna a győri Európa-bajnokságra, ám azt a koronavírus-járvány miatt sajnos törölték.

Kövér a kenusok maratoni távjain versenyez, és nyert kilencszer világbajnoki címetKövér a kenusok maratoni távjain versenyez, és nyert kilencszer világbajnoki címet

A SUP szerelmese

Kövér másik nagy kedvenc sportága a SUP, a deszkán állva evezés.

– A Balaton-bajnokságon három távon is nyertem nemrégiben. Októberben lesz a Danube SUP Cup, amelyen az UTE és a Budapesti Kajak-kenu Szövetség segítsége mellett főszervező vagyok, s induló is. Tőlünk nyugatabbra ez sokkal komolyabb sport – mondta.

blikk

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

A vajúdó pécsi kismama mentőt hívott, majd elszaladt bevásárolni

Mazsi

Ősztől a gyógypedagógus hallgatók is igénybe vehetik a Klebelsberg-ösztöndíjat

Géza

Megdöbbensz, hogy az egyéjszakás kaland milyen sokak szerint nem számít megcsalásnak

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------