Hirmagazin.eu
Főoldal » Tízszeres szexuális erőszak a gyanú az óbudai általános iskolában – Zajlik a nyomozás
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Tízszeres szexuális erőszak a gyanú az óbudai általános iskolában – Zajlik a nyomozás

A nyomozás folyik még, de a gyanú nagyon komoly: az egyik óbudai általános iskola azóta kirúgott karbantartóját – aki mellesleg képzettség nélküli zsonglőr-edzéseket tartott, és mindenki imádta – szexuális erőszakkal gyanúsítják, és legalább 10 sértett van az ügyben. Csakhogy több kislány – ma már felnőttek, 18-20 évesek –, akik közel álltak a férfihez, azt mondják, sosem tapasztaltak semmi rosszat.

A most 62 éves L. Tibort mindenki szerette, zsonglőr lányai még sikereket is hoztak az iskolának.

Az iskola már tájékoztatta a most oda járó gyerekek szüleit, de részleteket nem mondtak senkinek. A férfi ellen zajlik a nyomozás, őt pedig már ki is rúgták. Azokat, akik korábban jártak L. Tibor edzéseire, nem értesítette senki.

Az Index most megszólaltatott olyan embereket, akik testközelből ismerik az ügyet.

Egy most 20 éves lány, aki harmadikos korától nyolcadikig járt „Tibi bácsi” edzéseire, azt mondja, nagyon szerették a férfit, akivel mindent meg lehetett beszélni, és mindenben segített. A lány azt mondja, mai fejjel visszagondolva furcsa volt, hogy az edzés körüli öltözések a férfi jelenlétében zajlottak, aki a bugyiban lévő kislányokat az ölébe ültette, majd puszit adott nekik, amiként azok is neki.

Tibi bácsinak hívták a tanárok is, a zsonglőr lányok mellett a lány focicsapat edzője is volt egy ideig, tavaly viszont letartóztatták. Az esettel kapcsolatban a portálnak azt válaszolta a rendőrség: a megalapozott gyanú alapján szexuális erőszak történt, mégpedig legalább 10 esetben. (A törvény szexuális erőszaknak nevez minden, szexuális jellegű cselekményt, amit egy felnőtt 12 éven aluli gyermekkel tesz.)

A férfi ellen 2019-ben egy alsós kislány édesanyja tett feljelentést, de eddig még kilenc sértettet azonosítottak a rendőrök.

Az ügyet ismerők azt mondják, a férfi néha zsebpénzzel és más, kisebb ajándékokkal segítette a kislányokat, akikkel közeli kapcsolatot alakított ki. Volt, akiket soha nem érintett meg, volt, akiket állítólag rendszeresen puszilgatott, ölelgetett.

Mielőtt az iskolában dolgozni kezdett, raktáros volt, illetve bohócként lépett fel gyerekek születésnapi partijain.

2008-tól az iskola alagsorában, a kazánházban volt az íróasztala, ez volt gyakran a kislányok öltözőhelye is.

Régi tanítványai szerint a férfi elhitette velük, hogy egyenrangúak vele, felnőttként kezelte a gyerekeket, hosszú, lelkizős beszélgetéseket folytatott velük. Évekig mesélte nekik, hogy rákbeteg, ez azonban nem volt igaz.

Tibi bácsi a szünetekben a folyosón vagy az udvaron üldögélt, szórakoztatta a gyerekeket: ketten ültek a két térdén, egy harmadik ölelte a nyakát, nevetgéltek, így emlékszik egy átlagos napra vele kapcsolatban egy volt diákja. Az osztálytermekbe is bejárt beszélgetni a szünetekben, kifejezetten kereste a gyerekek társaságát – írja az Index, hozzátéve: korábban még a nol.hu is írt a férfiről, hogy „egy pacsi csodát tesz”, s hogy mennyire sikeres Tibi bácsi módszere a gyerekek körében.

„Ha veled egyidős lennék, biztos szerelmes lennék beléd” – mondta egyszer egyiküknek a portál szerint. Tibi bácsihoz sokan nyolcadik után is visszajártak, felnőttként is tartották vele a kapcsolatot. Egyikük azt mondta az Indexnek, soha és semmiféle szexuális jellegű közeledést nem tapasztalt tőle. Azt mondja, nála senki nem állt közelebb a férfihez, aki olyan volt, mint egy segítőkész nagypapa.

Egy másik diáklány, akinek a férfi segített az iskolai beilleszkedésben, azt mondta:

„Kapcsolatunk korrekt volt, olyan, mint amilyen ideális esetben a felnőtt-gyerek viszonynak lennie kellene egy iskolában. Nem szeretném őt védeni, ha bebizonyosodik, hogy bűnös, kapja meg, amit megérdemel, se kevesebbet, se többet. Mivel általános iskolás éveim számos jó élménye hozzá kapcsolódik, próbálom összeegyeztetni a jelenlegi vádakat a bennem élő, pozitív képpel.”

A tankerület a lapot úgy tájékoztatta, hogy amikor az ügy kiderült, azonnal intézkedtek.

Forrás: Blikk / Hirmagazin.eu

Illusztráció: Northfoto

Hasonló hírek

Magyar kamiont rohantak le az illegális bevándorlók – videó

info

Friss hír, szomorú hír: Horrorbaleset Ferihegynél! Felnyitotta a busz tetejét a magasságkorlátozó kapu – drámai fotók

Géza

Ütközött, felborult és kerítésnek csapódott egy autó Budapesten

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!