Image default
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Tízmillió órát dolgoznak a polgárőrök évente

Tízmillió órát dolgoznak a polgárőrök évente

 

Körülbelül tízmillió szolgálati órát teljesítenek a polgárőrök a közterületeken évente. A Magyar Nemzet keddi lapszámában megjelent interjúban az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) elnöke viszonyításképpen jelezte, hogy a rendőrség évente 14 millió szolgálati órát lát el.

Túrós András úgy vélekedett: ma az a polgárőrség feladata, hogy szinten tartsa a jó közbiztonságot.

„Az aktív és folyamatos szolgálat fantasztikus eredményekhez vezet” – fogalmazott, kijelentve, hogy az utóbbi években minden településen kiegyensúlyozott a közbiztonság.

Hercegszántó, 2018. április 4.Polgárőrök egy rendőrrel közösen járőröznek Hercegszántó határában, a magyar-szerb határ közelében 2018. április 4-én. Harminc polgárőr a rendőrökkel közösen ellenőrzi a déli határszakasz melletti településeket, tanyákat az ott élők biztonsága érdekében április 6-ig.MTI Fotó: Sóki TamásIllusztráció: (Fotó: MTI/Sóki Tamás)

A szövetség elnöke ugyanakkor hozzátette, hogy a külterületekre még mindig kevesebb figyelem irányul: továbbra is gyakoriak az erdei, mezei, szántóföldi lopások. Ezért idén nagyobb hangsúlyt fektetnek ezekre a problémákra – jelentette ki.

Azt mondta, hogy az éves szinten egymilliárdos költségvetési támogatásuk sok mindenre elég, rengeteg kiadásra azonban kevés.

Az OPSZ elnöke kiemelte, hogy nagy terhet jelent nekik a cégautóadó, amely 150 millió forintot vesz el a büdzséjükből.

Hatvanezer polgárőr szolgál nagyjából kétezer egyesületben – közölte.

Ha lenne órabérük, az csupán száz forintot tenne ki, azonban teljesen önkéntes alapon, ingyen végzik a munkájukat.

Túrós András arról is beszélt, hogy minden igyekezetük ellenére csak ezerötszáz fiatalt tudtak bevonni az utóbbi években. A polgárőrök átlagéletkora elég magas, sok közöttük a nyugdíjas – olvasható a Magyar Nemzetben.

Forrás: MTI

Hasonló hírek

Borzalmas dolgot művelt egy X. kerületi, kőbányai lakásban egy kopasz férfi – Most keresik miatta a rendőrök! Oszd meg!

Géza

Kamionban és tehervonaton bújtak meg

Géza

Ültetvény a lakásban (A cikk videót tartalmaz)

Géza