Image default
Belföldi hírek

Tízezrek vettek részt a központi rendezvényeken

forrás: MTI

Befejeződtek a nemzeti ünnep programjai; a központi rendezvényeken több tízezer ember vett részt a nap folyamán – közölte a Honvédelmi Minisztérium Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal (HM NRH) kedd este az MTI-vel.

 Az Operatív Törzs jelentése szerint a programok rendben lezajlottak az állami események helyszínein. A hűvös, esős idő ellenére sokan voltak kíváncsiak a Magyar Nemzeti Múzeum előtt megrendezett ünnepi műsorra és a budai Várban meghirdetett programokra. Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából rendezett Március 15. – “Tisztelet a bátraknak!” elnevezésű ünnepi rendezvénysorozat sikeresen zárult – írta a HM NRH.

Az “idén is biztonságosan lebonyolított nemzeti ünnep kapcsán” a HM NRH kiemelte továbbá, hogy a rendőrség, a meteorológiai szolgálat, a mentők, a fővárosi közlekedésfelügyelet és a katasztrófavédelem képviselőiből álló Operatív Törzs évek óta megfelelően működik.

Tízezrek vettek részt a központi rendezvényeken
Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc kitörésének évfordulója alkalmából rendezett Magyar Ízek Utcája a budai Várban, a Tárnok utcában 2016. március 15-én.
MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

A központi rendezvények a hagyományokhoz híven a Parlament előtti Kossuth Lajos téren kezdődtek, ahol katonai tiszteletadás mellett, Áder János jelenlétében felvonták Magyarország lobogóját. Onnan az ünneplők a Nemzeti Lovas Díszegység és a Magyar Honvédség Központi Zenekara vezetésével átvonultak a Magyar Nemzeti Múzeumhoz, ahol fél 11-kor kezdődött a díszünnepség. Itt Orbán Viktor miniszterelnök mondott ünnepi beszédet, Tarlós István főpolgármester pedig köszöntőt.

A Kossuth- és Széchenyi-díjakat Áder János államfő és Orbán Viktor délután az Országház Kupolatermében adta át.

Hasonló hírek

Állást kínál a közfoglalkoztatottaknak a honvédség

Edit

Brenzovics: Soha ilyen rossz helyzetben nem volt a magyarság Kárpátalján

Géza

ORFK: negyedórán belül ki kell érnie a rendőrnek a szavazóhelyiséghez!

Géza