Főoldal » Tizennyolc órát volt a lavina fogságában a lány
Külföld

Tizennyolc órát volt a lavina fogságában a lány

Élve találtak meg szerdán a mentőalakulatok egy tizenkét éves pakisztáni lányt, aki 18 órán át volt a lavina által betemetett házukban Kasmírban.

Száz halálos áldozatot követeltek lavinák Kasmír pakisztáni részén a hét elején – közölték szerdán hivatalos források. A hegyekből lezúduló hótömeg Indiában legkevesebb tíz embert ölt meg és Afganisztánban is számos áldozatot szedett.

A pakisztáni katasztrófavédelmi hivatal szerint a lavinák miatt sok falu el van zárva a külvilágtól a festői szépségű Neelam-völgyben, de több földcsuszamlás is volt a térségben, ahol emiatt rendkívüli állapotot hirdettek ki.

A mentőegységek még szerdán is kutattak túlélők után. Ezek egyik volt Samina. „Azt hittem, meg fogok halni” – mondta a lány a Reuters brit hírügynökség tudósítójának a muzaffarabadi kórházból, ahol több tucatnyi sérültet ápolnak.

Samina édesanyját már korábban kiásták az épületből, de Sahnaz Bibi elveszítette fiát és másik lányát. Az édesanya elmondta, hogy a természeti csapás nagyon gyorsan történt. „Nem hallottunk semmilyen morajt az előtt, hogy háromszintes házunkat betemette a hótömeg”.

A házban családján kívül más falusi is tartózkodott, 18-an meghaltak közülük. A térségben péntekre újabb erős havazást jeleznek a meteorológusok.

A címlapfotó illusztráció. 

Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Most kezdődött el a NATO-Csúcstalálkozó Brüsszelben; + beszámoló a szombati, varsói NATO-csúcstalálkozó eredményeiről (A cikk videót tartalmaz)

Géza

Szerény nyilatkozatot tett a Volkswagen-vezér

Edit

Itt a bizonyíték: nukleáris célpont is van a terroristák tervei között!

Mazsi