Image default
Külföld

Tizenkét áldozatot szedhetett eddig Fani

Északkelet-Indián végigsöpörve Bangladesbe ért szombaton a Fani trópusi ciklon, helyenként óránkénti 205 kilométeres sebességű széllökések kíséretében, áldozatokat szedve.

Az indiai Orisza állambeli média tudomása szerint tizenketten haltak meg az ítéletidőben, de hatóságok csupán három ember halálát és 160 sebesülését hozzák összefüggésbe vele.

Évek óta nem volt ilyen heves természeti jelenség Dél-Ázsiában. A Bengáli-öböl felől érkezett ciklon előbb Oriszára csapott le, majd a Nyugat-Bengál szövetségi államban tombolt tovább, fákat és villanypóznákat döntött ki, 500 épületet rongált meg.

Szombatra Orisza államban az élet már visszatért a normális kerékvágásba. A továbbhaladó vihar ugyanakkor esőt zúdított Nyugat-Bengál székhelyére, Kolkatára (az egykori Kalkuttára), de áldozatokról nem érkeztek jelentések.

A heves trópusi légörvény szombat délután Bangladesben folytatta útját. A fővárosra, Dakkára heves esőzéssel támadt, a part menti körzetekben a hatóságok elrendelték a kikötők bezárását. Előzőleg a hatóságok mintegy 1,2 millió embert evakuáltak a ciklon útjából az alacsonyabban fekvő területeken. Négyezer menedékhelyet nyitottak meg számukra. Négy ember haláláról tudni, 63-an megsérültek.

A ciklon szeme jelenleg Dakkától nyugatra van, a légörvény mintegy hat óra alatt halad végig az országon. Ereje ugyanakkor a korábbihoz képest valamelyest csökkent, már csak óránkénti 88 kilométeres széllökéseket mérnek a közelében.

infostart

Hasonló hírek

Embercsempészet – Menekültekkel teli magyar furgont tartóztatott fel a cseh rendőrség

Edit

Nagy erőkkel keresték a Dunába ugrott nőt, miközben ő otthon főzött

Géza

Félszáz civil áldozata lehet egy szíriai légicsapásnak

Edit