Hirmagazin.eu
Főoldal » Tizenegy újságírót gyilkoltak meg Afganisztánban 2018 első felében
Külföld

Tizenegy újságírót gyilkoltak meg Afganisztánban 2018 első felében

Tizenegy újságírót gyilkoltak meg Afganisztánban 2018 első felében. Közülük kilencen az Iszlám Állam egyik támadásában haltak meg – közölte szerdán az afgán újságírók biztonságának előmozdításával foglalkozó bizottság (AJSC).

Iszlám Állam. Kép: lokal.hu

Az AJSC 2018 első hat hónapját alegvéresebb időszaknakminősítette a háború sújtotta Afganisztánban dolgozó újságírók számára.

A bizottság szerint kilenc újságíró halt meg és hat sebesült meg az Iszlám Állam által a fővárosban, Kabulban április végén végrehajtott terrortámadásban. A merényletben összesen 29 ember halt meg, és 50 sebesült meg.

További egy-egy újságírót gyilkoltak meg Hoszt keleti és Kandahár déli tartományok területén.

Az AJSC jelentése szerint 89 esetet jegyeztek fel újságírókkal szembeni erőszakról és megfélemlítésről, ebből 14-et fizikai bántalmazásról, 11-et testi sértésről, 28-at megfélemlítésről és 19-et rossz bánásmódról, ami 22 százalékos növekedést jelent a 2017-es év első felében feljegyzett számokhoz képest.

Az AJSC szerintaz újságírókkal szembeni erőszak szintje öncenzúrához vezetetta sajtó munkatársai között. Ez különösen jellemző az olyan tartományokban, amelyekben a kabuli kormány ellen fegyveres felkelést folytató tálib iszlamisták vagy az Iszlám Állam dzsihadistái nagy befolyással bírnak. Ilyen tartományok például Hilmend és Kandahár déli, Gazni délkeleti és Nangarhar keleti tartományok.

Forrás: origo.hu

Hasonló hírek

Rejtélyes ügy: Megszálltak egy csillagvizsgálót az FBI munkatársai

Mazsi

Az osztrák rendőrség nem nyilatkozott a tiroli szexuális zaklatásról

Edit

Új migránsútvonalak lehetnek Romániában

Edit
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------