Hirmagazin.eu
Főoldal » Tíz év után elkapták a bűntársakat: kiderült, hol rejtegették a hírhedt miskolci sikkasztó százmillióit! Oszd meg!
Bűnügy, bűnmegelőzés, balesetinfó

Tíz év után elkapták a bűntársakat: kiderült, hol rejtegették a hírhedt miskolci sikkasztó százmillióit! Oszd meg!

Miskolc – Tíz év után megoldódott a magyar kriminalisztika egyik legrejtélyesebb bűnténye!

Kiderült, hogy kiknek a segítségével és hova dugta el D. János azt a 650 millió forintot, amit egy pénzszállító cégtől lopott el még 2009-ben. A miskolci férfi öt évet ült börtönben, 2015-ben szabadult. D. soha nem árulta el, hogy mi lett a horribilis összeg sorsa.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség tegnap közölte: vádat emeltek négy ember ellen, akik segítettek D.-nek a százmilliók elrejtésében. Az iratok szerint D. 150 milliót ajánlott F. Zs. E.-nek, ha elrejti a zsákmányt. A nő bevonta Sz. T.-t, akinek 50 millió ütötte a markát. A duó tagjai a 650 milliós zsákmányt elvitték egyikük cimborájukhoz, ahol 2 műanyag hordóba és egy permetezőbe rejtették. F. Zs. E. előzőleg elvett 7 milliót, a két másik ember pedig 50 milliót. F. Zs. E. egy másik segítőnek, aki eltüntette a bűnténynél használt autót, 10 milliót fizetett. Sz. T. a permetezőből kivett 100 milliót, hogy valutára váltsa, mivel D. attól félt, hogy közben Magyarországon bevezetik az eurót. Ezért 20 millió ütötte a markát. 100 milliónyi bankó elázott: ennek egy részét szerencsejátékban forgatták meg, másik részét pedig bankokban cserélték be hibátlan bankjegyekre. A bonyolult láncolat végén az ügyészség szerint D.-nek mindössze 17 millió ütötte a markát.

D. János segítői műanyag hordókba és permetezőtartályokba rejtették a zsákmányt

A kétgyermekes apa őrként dolgozott a Brink’s pénzszállító miskolci telephelyén. Előre kitervelte, hogy miként lopja el a ládákban őrzött 600 milliót. Szeptember 5-én hajnalban kikapcsolta a kamerákat, majd a pénzt autójába tette. A ládákba téglákat helyezett, hogy amikor majd pakolják, senkinek ne tűnjön fel, hogy üresek. A tegnapi napig rejtély övezte, hogy mit csinált az autójával és a benne lévő rengeteg pénzzel, ugyanis amit tudni lehetett, hogy Budapestre utazott taxival, majd Thaiföldre repült. Három hónap után egy banális hiba miatt – nem volt érvényes vízuma – az ottani hatóságok kapcsolatba léptek a magyar rendőrséggel, így hamar kiderült: D.-t körözik a hazájában.

Végül hazahozták és bűnösnek találták: öt évet ült, 2015-ben kedvezménnyel szabadult.

Akkor első interjúját a Blikknek adta.

– Nem úgy kell elképzelni az életemet, mint egy milliárdosét, akire minden pillanatában vigyáznak, de azért nyitva tartom a szemem. Nem akarom, hogy bűnözőként nézzenek rám az emberek. Leültem a büntetést, tiszta lappal indultam – mesélte közvetlenül a szabadulása után a férfi.

Tíz évig senki nem sejtette, hogyan sikerült a pénzt úgy eldugnia, hogy a rejtekhelyre sosem derült fény, ám minden bizonnyal szabadulása után a hatóság és a céget biztosító amerikai Lloyd biztosítótársaság is figyelte, merre jár, kikkel lép kapcsolatba. A kitartó munka meghozta gyümölcsét, kiderült: bűntársak segítették elrejteni és tisztára mosni a lopott milliókat.

Az érintett család most is Tarcalon él, de ottjártunkkor senkit nem találtunk otthon.

– Először az tűnt fel mindenkinek, hogy K. néni, aki eddig szerény körülmények között élt, földeket vásárol, és közben rengeteg pálinkát főz és próbál eladni. Mostanáig mi sem értettük, mi történt vele és a családjával, de most megtudtuk, hogy a fia segített elrejteni az anyja telkén a bankrablásból szerzett rengeteg pénzt. Azt beszélik, hogy amikor a rendőrség kint járt, és megtalálták a földbe ásott hordókat, azok már üresek voltak – árulta el egy helybéli férfi.

Kipakolta az értékmegőrzőt

Fotó: RAS-archív

2009. szeptember 5-én D. János 650 millió forintot lopott el a Brink’s pénzszállító cég miskolci telephelyéről. A pénz nagy részét elrejtette, a többivel pedig Thaiföldre menekült.

Lebukott

Kiderült, hogy itthon is körözik a férfit

2009 decemberében a kinti rendőrség elkapta, miután nem volt érvényes vízuma. Ahogy a thai zsaruk felvették a magyar hatóságokkal a kapcsolatot, kiderült, hogy itthon körözik a férfit.

Hazahozták

2010 januárjában hazahozták Thaiföldről Magyarországra D. Jánost. A miskolci férfi azonnal rendőrségi őrizetbe került. A hatóságokkal nem működiött együtt, nem árulta el, hová tette a pénzt.

Tagadta

Fotó: RAS-archív

2012 májusában első fokon kilenc év börtönbüntetést szabott ki a férfira a Miskolci Törvényszék. D. János végig tagadta bűnösségét.

Szabadult

2015 áprilisában feltételesen szabadult a börtönből.

Kiderült a zsákmány sorsa

Fotó: Grnák László

2019. január 16-án a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség közölte: vádat emeltek négy ember ellen, akik segítettek D. Jánosnak eldugni a 650 millió forintot. A pénzt Tarcal határában ásták el

1,2 milliárdos rekord

Magyarország legnagyobb összegű bankrablása 2011-ben történt. Budapesten egy pénzszállító autót raboltak ki, a zsákmány 1,2 milliárd forint volt. A tetteseket pár nap múlva elkapták. A Guinness Rekordok oldalán a legnagyobb bankrablásként emlegetik a 2005-ös brazíliai, fortalezai esetet, amikor 6-10 bűnöző 164 millió reálos (kb. 12 milliárd forint) zsákmánnyal lépett le. Az elkövetők 3,5 tonnányi készpénzt vittek el.

Már leülte

– Védencemet bűntetőjogilag már nem érinti, hogy mit vagy kit talált a hatóság, hiszen ő leülte a büntetését, és a magyar törvények szerint kétszer ugyanazért nem ítélhetnek el senkit. D.-vel szabadulása óta nem tartom a kapcsolatot, így fogalmam sincs, miként reagált a legújabb fejleményekre – közölte dr. Lichy József ügyvéd.

Forrás: Blikk

Hasonló hírek

Őrizetbe vették az egyéves kislányát megszurkáló lajosmizsei férfit

info

Bajban a magyar szcientológusok, a hatóságok mindenüket lefoglalták

Mazsi

Heller Ágnes szerint Szávay István jobbikos képviselő bűncselekményt követett el! (A cikk videót tartalmaz) Oszd meg!

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!