Image default
Belföldi hírek

Titkosszolgálati megrendelésre végezhették ki Seres Zoltánt

A kilencvenes évek maffialeszámolásainak újabb, eddig titkolt fejezete nyílhat ki a Fenyő-gyilkosság nyomozása révén. Gyanítható, hogy Seres Zoltán, a magyar olajmaffia egyik nagy hatalmú vezetője szlovák–orosz és magyar titkosszolgálati háború áldozatául eshetett.

Több, a kilencvenes években történt leszámolásos ügy megoldásában is kulcsszerepe lehet a Portik Tamás által titkon rögzített hangfelvételeknek, amelyek a Fenyő-gyilkosság nyomozása során kerültek elő. Az egyik ilyen Seres Zoltán húsz évvel ezelőtti kivégzése, amikor Tahitótfaluban egy motor utasa egy AK-47-esből 15-20 lövést adott le menet közben a vállalkozó Bentley-jére. A volt sportoló és olasz üzlettársa egyaránt életét vesztette.

Seres Zoltánt az éjszakai életben a főleg volt KGB-sekből verbuválódott, Szemjon Mogiljeviccsel – közismert nevén Szeva bácsival – egy időben Budapestre érkezett orosz–ukrán maffiacsoport magyar katonai vezetőjének tartották. Szeva bácsi egyik itteni helytartója, Leonyid Stecura, akit Tolikként ismertek az éjszakai életben, állítólag őrnagyi rangú titkosszolgálati tiszt volt, és az ő katonai főnöke lett Seres.

A Magyar Nemzet cikke szerint a volt KGB-sek között 1993-ban kitört a háború, és egyes források a prágai és a budapesti orosz–ukrán maffiafőnökök konkrét leszámolásokba torkolló összetűzésének tudják be Seres Zoltán likvidálását is.

A magnószalagok tanúsága szerint Seres nemcsak a prágai vagy éppen a dunaszerdahelyi orosz–ukrán maffiának lehetett útjában, hanem a magyar olajmaffiának, sőt akár a magyar titkosszolgálatoknak is, bár ez utóbbi szálról a celluloidszalagon rögzítetteken kívül semmiféle más forrás nem áll rendelkezésre.

Forrás: Blikk.hu

Fotó:RAS-Archivum

Hasonló hírek

Vádat emelhetnek Kovács Béla ellen

Géza

Szeptembertől napi háromszori ingyenes étkezés jár a bölcsődés és óvodás gyermekeknek

info

Indul a TeSzedd!

info