Hirmagazin.eu
Főoldal » Titkos funkció az androidban
Gazdaság

Titkos funkció az androidban

Androidos programozók szúrtak ki a rendszer 7.1-es változatában egy funkciót, amivel azonnal leállítható bármely alkalmazás. A pánikgomb azonban valamilyen okból nincs kiélesítve.

Bárkivel megeshet, hogy óvatlanul kattint egy linken, vagy letölt valamilyen bizonytalan eredetű alkalmazást, és aztán hirtelen rájön, hogy hiba volt.

Ezekre a helyzetekre dolgozta ki a Google biztonsági megoldását: egy pánikgombot, amit az androidos programozókból álló XDA Developers egyik tagja szúrt ki az Android 7.1 kódjában. A technika lehetővé teszi, hogy a felhasználók villámgyorsan kilépjenek egy appból, miután rájöttek, hogy valami nem stimmel.

A használata egyszerű: ha négyszer egymás után gyorsan megnyomjuk a “vissza” gombot, az Android minden alkalmazást lezár. Ha tehát egy app kezdi elfoglalni a képernyőt, egy pillanat alatt megszabadulhatunk tőle.

Nem vitás, hogy ilyen jellegű funkcióra nagy szükség van, mert egyre több a kártékony app, és ma már a Google Play Store se mentes tőlük: szakértők áprilisban itt is több száz olyat találtak, ami biztonsági rést képezhet a hackerek előtt.

A szolgáltatás azonban jelenleg ki van kapcsolva. Egyelőre nem tudni, miért: talán a Google még tesztelni akarja, vagy egy későbbi időpontban szeretné leleplezni.

 

Forrás: computerworld

Kép: AOSP – Screenshot, 彭家杰

Hasonló hírek

Sok utas vonattal menne a repülőtérre

info

Elsősorban, őket ellenőrzi most a NAV..

Géza

Akadozik a Vodafone hálózata Budapesten, több kerületben nincs se tévé, se internet

Géza
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Maradj otthon, vigyázz magadra, vigyázz az idősekre és a gyermekekre, és tevékenykedj az interneten, olvasd a Hirmagazin.eu Online Médiát!

Köszönjük, hogy a Hirmagazin.eu Online Médiát választottad!

Azon dolgozunk, hogy ami Téged érdekelhet, azt kivétel nélkül el tudd olvasni nálunk!

Bármilyen észrevételed, javaslatod, híred, cikked, képed vagy videód van, azt írd meg, küldd el nekünk ide: [email protected].

Adj meg egy nick-nevet (Téged azonosító, általad kitalált nevet, ha nem szeretnéd a teljes nevedet feltüntetni az anyagaid mellett), vagy add meg a keresztnevedet, vagy a teljes nevedet, a Te anyagaid látogatottságának "gyümölcsét" élvezd Te! Mi azt a nevet tesszük az anyagaid mellé, amit Te az e-mailben kérsz!

Dolgozzunk össze, légy részese a mi sikerünknek, ahogy mi is részesei szeretnénk lenni a Te sikerednek!

Hirmagazin.eu Főszerkesztősége


Figyelem!

A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások, kommentek nem a Hirmagazin.eu Online Média nézeteit tükrözik!

Szerkesztőségeink a hírek publikálásával, megjelenítésével foglalkoznak, a hozzászólásokat, kommenteket nem tudják befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tükrözik.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljetek!

A visszatérő vulgárils, gyűlölködő, uszító kommentelőket tiltjuk oldalunkról!

Célunk az, hogy olyan olvasótábort szolgáljunk ki munkánkkal, akik, egyfelől örömüket lelik az általunk közzétett híranyag olvasásában, másfelől valós tájékoztatást jelent részükre a Hirmagazin olvasása!

Köszönjük a megértéseteket!

Hirmagazin.eu Online Média - főszerkesző
--------------------------------------------
×

Csatlakozz népes facebook követőink táborához!