Főoldal » Tina Turnerről a Rocknagyiról (+ Videó)
Bulvár

Tina Turnerről a Rocknagyiról (+ Videó)

Ki ne ismerné ezeket a jellemzőket? Ki ne tudná, hogy amikor a Rocknagyit emlegetjük, nem lehet másról szó, mint a tizenegyszeres Grammy-díjas, ma is igen aktív Tina Turnerről.

Tina Turnerről a Rocknagyiról

Tina Turner (született: Anna Mae Bullock, Nutbush, Tennessee, Egyesült Államok, 1939. november 26-án) tizenegyszeres Grammy-díjas és többszörös Golden Globe-díjas amerikai énekesnő, színésznő. Több mint 50 éve tartó karrierje során számos díjat gyűjtött be, és a rockzene színpadán elért teljesítményeiért gyakran nevezik A Rock ‘n’ Roll Királynőjének valamint beválasztották a rock and roll halhatatlanjai közé.

„Az énekesnő férje, a Grammy-díjas Ike Turner oldalán kezdte meg zenei pályafutását az Ike & Tina Turner Revü tagjaként. A zenekar a hetvenes években sikert sikerre halmozott olyan slágerekkel, mint a River Deep, Mountain High vagy az 1971-es Proud Mary. Azonban a házasságukon belüli sorozatos erőszak végül 1978-ban Turnerék válásához vezetett. A páros szétválása után Tina megkezdte karrierjének újjáépítését, elsőként az 1983-as Let’s Stay Together című dallal, amelyet 1984-ben a Private Dancer című albuma követett.

A zenei életben való sikere filmszerepeket is hozott neki, kezdve az 1975-ös Tommy című filmmel, amelyben egy LSD-függő asszonyt játszott. Később Entity nagynéniként Mel Gibson partnereként volt látható a Mad Max 3. – Az igazság csarnokán innen és túl című filmben, amelynek betétdala, a We Don’t Need Another Hero azonnal slágerré vált. 1993-ban Tina feltűnt Az utolsó akcióhősben is.

Turner a világ egyik legnépszerűbb és legsikeresebb rockénekesnőjének számít, a Rolling Stone magazin beválogatta minden idők 100 legnagyobb énekese közé. Albumai világszerte mintegy 200 millió példányban keltek el, és egyedülálló módon több koncertjegyet adott el, mint bármely más önálló előadó a történelemben. Tina közismert energikus színpadi előadásmódjáról, erőteljes hangjáról, hosszan tartó pályafutásáról és sokoldalúságáról. 2005-ben George W. Bush Kennedy-díjjal tüntette ki a Fehér Házban. Nyolc évnyi pihenés után Turner 2008-ban visszatért a színpadra, hogy megünnepelje pályafutásának ötvenedik évfordulóját. A Tina!: 50th Anniversary Tour a jegyeladásokat tekintve 2008-2009 egyik legsikeresebb turnéja volt.”

Érdekesség, hogy viszonylag elég későn, 27 évnyi együttélés után döntött a házasság mellett, 2013, július 14-én hozzáment kedveséhez, Erwin Backhez. Tina mindig is hangoztatta, hogy bármikor oltár elé állna Erwinnel, ám erre több évtizedet kellett várnia.

A  ceremónia érdekessége, hogy utána a pár buddhista hagyományok szerint is összekötötte életét. A Daily Mail szerint 120 fős volt a vendégsereg – köztük olyan sztárokkal, mint David Bowie, Oprah Winfrey vagy Sade.

Tina és Erwin 27 évnyi együttélés után szánta el magát a nagy lépésre. Turnernek nem ez az első házassága. 1962-ben hozzáment akkori partneréhez, Ike Turnerhez, ám ez a frigy sajnos nem volt zökkenőmentes.

Bár a rocknagyiról számtalan rossz hír terjeng az interneten és más több forrás is halálhírét keltette, kiváló egészségnek örvend, akit mindig öröm nézni. Mi csak kívánhatjuk, hogy olyan hosszú és gazdag életünk legyen, mint Tina Turnernek, aki kicsattan az egészségtől és örökmozgó ma is!

Forrás: delina

Hasonló hírek

Döbbenetes, amit Zámbó Jimmyről állítanak. Fia is megszólalt az ügyben

Géza

Ekkorát még biztosan nem látott – nem hiába a nagy felhajtás

Edit

Igazi bombanő Cristiano Ronaldo barátnője

Edit