Főoldal » Tévhitet oszlattak el a húsok kötelező zászlózásáról
Életmód hírek

Tévhitet oszlattak el a húsok kötelező zászlózásáról

Egy uniós rendelkezés magyarországi bevezetéséről van szó – mondta az InfoRádióban a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke. Az előrecsomagolt húsok esetében eddig is feltüntették a származási helyet, mostantól azonban sok helyen a pultban kapható sertéshúsok esetében is kötelezővé tették ezt – tájékoztatott Éder Tamás.

A kisebb boltokban csak betűvel kell felírni, hogy honnan származik az adott hús, a kétszáz négyzetméternél nagyobb alapterületű üzletekben pedig a származási helyre vonatkozó zászlót is valamilyen formában el kell helyezni.

Nem kötelező viszont a zászlót beletűzni a húsba

– oszlatott el egy közkeletű tévedést a hússzövetség vezetője.

A rendelet azt is tisztázza, hogy mi minősül magyar sertéshúsnak – tette hozzá Éder Tamás. “Ha az állat tartása és vágása más-más országban történt, akkor mindkettőt fel kell tüntetni. Zömében azonban az a jellemző, hogy ahol a tartás helye van, ott van a vágás is”.

A most életbe lépő előírás csak a sertéshúsra vonatkozik, mert ennek az ágazatnak a szereplői kérték az alkalmazását a hazai termékek népszerűsítése érdekében. Ám Éder Tamás, a Magyar Húsiparosok Szövetségének elnöke úgy tudja, hogy a jövőben például a baromfitermékek esetében is kötelező lehet a származási hely hasonló megjelölése.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
infostart, Hirmagazin.eu

Hasonló hírek

Rászorulók kapják majd a Szigeten hagyott sátrakat, hálózsákokat (vagy három teherautónyi holmiról van szó)

Géza

Pasztell kollekcióval készült a SodaStream

info

Távoli, magyarul beszélő közösség nyomaira bukkant egy kutatócsoport

Géza